Kurban Bayramı'nda kuyumcular açık mı? Arife günü kuyumcular kapalı mı?

2022 Kurban Bayramı'na çok kısa bir süre kala bu kutsal dönemle ilgili detaylar merak ediliyor. Bu çerçevede, Kurban Bayramı'nda kuyumcuların açık olup olmadığı en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki, Kurban Bayramı'nda kuyumcular açık mı? Arife günü kuyumcular kapalı mı? Ayrıntılar haberimizde...

Müslüman alemi için en mübarek dönemlerden olan Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, bayramda kuyumcuların açık olup olmadığı merak ediliyor. Peki, Kurban Bayramı'nda kuyumcular açık mı? Arife günü kuyumcular kapalı mı? Detaylar haberimizde...  

Kurban Bayramı'nda kuyumcular açık mı? Arife günü kuyumcular kapalı mı?

KURBAN BAYRAMINDA KUYUMCULAR AÇIK MI 2022? 

Kuyumcuların özel işletme olması sebebiyle için Bayramı’nda çalışıp çalışmama seçeneği kendilerine kalmış bir durum. Bu sebeple, resmi tatillerde kuyumcuların kapalı ya da açık olması gibi bir zorunluluk bulunmuyor.

Bu nedenle size en yakın kuyumculara giderek açık olduğu takdirde alışverişinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Noterler, kargolar, PTT’ler ve tüm kamu kurumları ise kapalı konumda yer alan kurumlar arasında bulunuyorlar.

KURBAN BAYRAMI ÖNEMİ NEDİR?

İslâm’da kurbanın dinî hükmüyle ilgili olarak Kur’an’da, Hz. Peygamber’in sünnetinde önemli açıklamalar yer almış, bu çerçevede oluşan fıkıh kültüründe de konu hakkında ayrıntılı bilgi ve hükümler derlenmiştir.

Kurban gerek fert gerekse toplum açısından çeşitli yararlar taşıyan mali bir ibadettir. Kişi kurban kesmekle Allah’ın emrine boyun eğmiş ve kulluk bilincini koruduğunu canlı bir biçimde ortaya koymuş olur. Müminler her kurban kesiminde Hz. İbrâhim ile oğlu İsmâil’in Cenâb-ı Hakk’ın buyruğuna mutlak itaat konusunda verdikleri başarılı sınavın hatırasını tazelemiş ve kendilerinin de benzeri bir itaate hazır olduğunu simgesel davranışla göstermiş olmaktadır.

Kurban toplumda kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu canlı tutar, sosyal adaletin gerçekleşmesine katkıda bulunur. Özellikle et satın alma imkanı hiç bulunmayan veya çok sınırlı olan yoksulların bulunduğu ortamlarda onun bu rolünü daha belirgin biçimde görmek mümkündür. Zengine malını Allah’ın rızâsı, yardımlaşma ve başkalarıyla paylaşma yolunda harcama zevk ve alışkanlığını verir, onu cimrilik hastalığından, dünya malına tutkunluktan kurtarır. Fakirin de varlıklı kullar aracılığıyla Allah’a şükretmesine, dünya nimetinin yeryüzündeki dağılımı konusunda karamsarlık ve düşmanlıktan kendini kurtarmasına ve kendini toplumunun bir üyesi olarak hissetmesine vesile olur.

 

 

 

Kurban Bayramı'nda kuyumcular açık mı? Arife günü kuyumcular kapalı mı? ile ilgili etiketler Kuyumcu Kurban Bayramı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.