Ayasofya'da namaz nasıl olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 24 Temmuz'da Ayasofya daveti olacak mı sorusuna, ''Namaz için davetleri Diyanet yapacak. 1000-1500 kişilik bir cemaat olacak. Erkeklerin yanında kadınlar da olacak.'' dedi. Erdoğan ayrıca, Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma kısıtlaması düşünmediklerini belirtti. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

AYASOFYA'DA 24 TEMMUZ HAZIRLIKLARI

Erdoğan, Ayasofya Camii ile ilgili, "Fiziki mesafe, yerleşim planları X-Ray ile giriş çıkış olsun koronavirüs hassasiyeti ile yapılacak. 1000-1500 kişi olabilecek. En büyük avantaj dışarıda açık alana sahip olmak. Bu açık alanı da Diyanet İşleri'miz en iyi şekilde değerlendirecek." dedi.

Erdoğan, Ayasofya Camii ile ilgili dünyadan gelen tepkiler ve açıklamaların bir öneminin olmadığına değindi, "İç egemenlik konumuz. Dünyadan bir müdahale söz konusu olamaz. Bu karar Ayasofya'nın esaret zincirinden kurtulmasıdır. Gençlik yıllarımızın da en büyük hayaliydi. Buna kimse siyasi retoriktir yaklaşımı tavrıyla yaklaşmasın. Milletimizin özlemiydi, yerine gelmiştir" ifadelerini kullandı.

BAYRAMDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

Kurban Bayramı'nda kısıtlama olup olmamasına ilişkin soruya yanıt veren Başkan Erdoğan, "Gündemimizde böyle bir durum yok. Bilim Kurulu ile görüşeceğiz. Ama böyle bir şey Kurban Bayramı'nda kolay değil. Gündemimizde yok." dedi.

ERMENİSTAN'IN SALDIRILARI

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki gerilime değinen Erdoğan, "Kardeş Azerbaycan'ı asla yalnız bırakmayız. Desteğimizi vereceğiz. Aliyev ile görüşmelerimizi yapıyoruz. Heyet gönderdiler. Ben de Aliyev ile telefonda görüştüm. Azeri kardeşlerimizin Kafkas mücadelesinde olduğu gibi bugün de yanındayız." diye konuştu.

LİBYA'DAKİ GELİŞMELER

Libya'daki son durumu değerlendiren Başkan Erdoğan, "Libya'da hangi sorumluluğu aldıysak bundan sonra da bu sorumluluğu devam ettireceğiz. Libyalı kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağız. 500 yıllık bir ilişkimiz var. Askeri eğitim ve iş birliği anlaşmasını yapmıştık. Yeni bir anlaşmayı da BM'yi sürece sokarak yapmak üzereyiz. Bir tarafta meşru Serrac var. Bir tarafta darbeci Hafter var. Serrac ile darbeci Hafter'in yanında yer alanların mücadelesi devam ediyor." dedi.

KIDEM TAZMİNATINDA SON DURUM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Bu yeni döneme aktarılan bir şey. Kendileriyle görüşmelerimiz gerek bakanlık gerek şahsım olarak devam edecek. Kıdem tazminatı hususunda adil bir konuma getirmeden bu adımı bu şekliyle atmak adil değil, doğru değil'' şeklinde konuştu.

ORTAK DEVRİYEYE SALDIRI

İdlib'de Türk-Rus devriyesine düzenlenen terör saldırısıyla ilgili Erdoğan, ''Bizim oradaki devriye 20'yi buldu. Bazı illegal güçler de var. Bu illegal güçler bu süreci zaman zaman sıkıntıya uğratıyor. Onu da tabi beraber Rus devriye güçleriyle engellemeye çalışıyoruz'' açıklamasını yaptı.

 

 

Ayasofya'da namaz nasıl olacak? ile ilgili etiketler Erdoğan Ayasofya namaz cami bayram Kurban Bayramı davet sokağa çıkma yasağı olacak mı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.