Kurban Bayramı'nda kargolar açık mı 2022? PTT, Aras, Yurtiçi, MNG, Sürat kargo bayramda açık mı?

Müslümanlar için en mübarek dönemlerden biri olan Kurban Bayramı'na sayılı günler kaldı.Bu çerçevede Kurban Bayramı'nda kargoların hizmet verip vermeyeceği en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki, Kurban Bayramı'nda kargolar açık mı 2022? PTT, Aras, Yurtiçi, MNG, Sürat kargo bayramda açık mı? İşte detaylar...

2022 yılı Kurban Bayramına çok kısa bir süre kaldı. Bu çerçevede Müslüman alemi için en kutsal dönemlerden olan Kurban Bayramı ile ilgili araştırmalar da başladı. Kurban Bayramı'nda kargoların açık olup olmayacağı merak ediliyor. Peki, Kurban Bayramı'nda kargolar açık mı 2022? PTT, Aras, Yurtiçi, MNG, Sürat kargo bayramda açık mı? İşte detaylar...

Kurban Bayramı'nda kargolar açık mı 2022? PTT, Aras, Yurtiçi, MNG, Sürat kargo bayramda açık mı?

KURBAN BAYRAMI'NDA KARGOLAR AÇIK MI 2022? PTT, ARAS, YURTİÇİ, MNG, SÜRAT KARGO RESMİ TATİL Mİ?

Bayramda kargolar açık mı sorusu son gelişmeler ile takip ediliyor. Aras Kargo, MNG Kargo, Yurtiçi Kargo, Sürat Kargo bayramda çalışıyor mu sorusuna cevap arayan binlerce vatandaş, kurumların yaptığı açıklamalara kilitlendi. Geçtiğimiz yıl çoğu kargo şirketi Arife günü çalışacaklarını Kurban Bayramı'nda ise çalışmayacaklarını bildirmişti.

Bu yıl da kargo şirketlerinin 8 Temmuz Arife günü çalışıp, bayramın diğer günleri (9-10-11-12 Temmuz) hizmet vermemesi bekleniyor.

KURBAN BAYRAMI NEDEN KUTLANIR, KURBAN BAYRAMI'NDE NELER YAPILIR? 

İslam dünyasında büyük bir sevinç ve dayanışma içerisinde kutlanan Kurban bayramı Hicri takvime göre Zilhicce ayının 10.gününden itibaren 4 gün kutlanır. Diğer bir anlatımla Hicri takvime göre Zilhicce ayının 10. gününde başlayan Kurban Bayramı 4 gün devam eden bir bayramdır. Zilhicce ayının 9. gününe "Arife Günü" denmektedir. Bayramdan bir önceki gündür. Zilhicce ayının onuncu, on birinci ve on ikinci günlerine ise "Eyyam- nahr" denir.

 Kurban bayramı ayrıca Müslümanların her yıl "Hac " görevlerini yerine getirdikleri vakittir. Hac, Mekke'ye gidilmek suretiyle ve Kabe'nin tavafını da kapsayan bir ibadettir. Hac farizasını yerine getirmekte olan Müslümanlar kurbanlarını da Mekke'de keserler. Kurban bayramı dünyanın her yerinde yaşayan Müslümanlar tarafından aynı anda büyük bir coşku ile kutlanır.

ümkündür:


Kurban bayramında bayram namazı kılmak farzdır. Bayram namazı cemaatle birlikte kılınır.

Dini şartlara uygun biçimde, durumu uygun olan Müslümanlar tarafından kurban kesilir.

Kesilen bu kurbanlar, keçi, koyun, dana vb olabilirler. Bu kurbanların belirli bir miktarı yoksullara dağıtılır.

Bayramda ya da arife günü mezarlık ziyareti yapılır.

Bayram temiz ve mümkünse yeni kıyafetler giyilir.

Kurban bayramında çocuklara bayram harçlığı vermek gelenektir.

Kurban bayramında bayram ziyaretleri yapılır. Ziyaretlerde büyüklere gidilir. 

Bayramda mümkün olduğunca yoksullar, yetimler ve yardıma muhtaç olan kimseler sevindirilir.

Dini bayramlarda, yani hem Ramazan hem de Kurban Bayramında çocuk yuvası, huzurevi gibi yerlerde bulunan insanları ziyaret etmek pek makbul ve güzel bir davranıştır.

 

 

Kurban Bayramı'nda kargolar açık mı 2022? PTT, Aras, Yurtiçi, MNG, Sürat kargo bayramda açık mı? ile ilgili etiketler Kurban Bayramı PTT kargolar açık mı mng yurtiçi aras
GÜNÜN VİDEOSU

Sur Belediyesi'nde DEM Partililerden büyük skandal! Atatürk ve Erdoğan'a hakaret ettiler...

DEM Partili yöneticiler Sur Belediyesi makamında bulunan Mustafa Kemal Atatürk ve Erdoğan'ın fotoğraflarını işaret ederek hakaret etti. "Kaldırın bu kebrağların (p...venklerin) fotoğraflarını" sözlerini sarf eden DEM Partililer büyük tepki çekti.