Kurban Bayramı'nda bankalar açık mı 2022? Arife günü bankalar resmi tatil mi?

2022 yılı Kurban Bayramına çok kısa bir süre kaldı. Bu çerçevede Müslüman alemi için en kutsal dönemlerden olan Kurban Bayramı ile ilgili araştırmalar da başladı. Kurban Bayramı'nda bankaların açık olup olmayacağı merak ediliyor. Peki, Kurban Bayramı'nda bankalar açık mı? Arife günü resmi tatil mi? İşte detaylar...

Müslümanlar için en mübarek dönemlerden biri olan Kurban Bayramı'na sayılı günler kaldı.Bu çerçevede Kurban Bayramı'nda bankaların hizmet verip vermeyeceği en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki, Kurban Bayramı'nda bankalar açık mı? Arife günü resmi tatil mi? İşte detaylar... 

Kurban Bayramı'nda bankalar açık mı 2022? Arife günü bankalar resmi tatil mi?

KURBAN BAYRAMINDA BANKALAR AÇIK MI? ARİFE GÜNÜ RESMİ TATİL Mİ?

9 Temmuz 2022 Cumartesi gününe denk gelen Kurban Bayramı arefesinde bankaların hizmet verip vermeyeceği merak ediliyor. Bankalar bayramlarda resmi tatil sayıldığı için hizmet veremiyor.

Ancak arefe günleri bankalar saat 12.00'ye kadar yarım gün hizmet veriyor. Bu nedenle her yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı arefe gününde bankalar yarım gün açık olacak. Bu yıl arefe günü 8 Temmuz Cuma gününe denk geliyor.

KURBAN BAYRAMI HAKKINDA 

İslam dünyasında büyük bir sevinç ve dayanışma içerisinde kutlanan Kurban bayramı Hicri takvime göre Zilhicce ayının 10.gününden itibaren 4 gün kutlanır. Diğer bir anlatımla Hicri takvime göre Zilhicce ayının 10. gününde başlayan Kurban Bayramı 4 gün devam eden bir bayramdır. Zilhicce ayının 9. gününe "Arife Günü" denmektedir. Bayramdan bir önceki gündür. Zilhicce ayının onuncu, on birinci ve on ikinci günlerine ise "Eyyam- nahr" denir.

 Kurban bayramı ayrıca Müslümanların her yıl "Hac " görevlerini yerine getirdikleri vakittir. Hac, Mekke'ye gidilmek suretiyle ve Kabe'nin tavafını da kapsayan bir ibadettir. Hac farizasını yerine getirmekte olan Müslümanlar kurbanlarını da Mekke'de keserler. Kurban bayramı dünyanın her yerinde yaşayan Müslümanlar tarafından aynı anda büyük bir coşku ile kutlanır.

ümkündür:

Kurban bayramında bayram namazı kılmak farzdır. Bayram namazı cemaatle birlikte kılınır.

Dini şartlara uygun biçimde, durumu uygun olan Müslümanlar tarafından kurban kesilir.

Kesilen bu kurbanlar, keçi, koyun, dana vb olabilirler. Bu kurbanların belirli bir miktarı yoksullara dağıtılır.

Bayramda ya da arife günü mezarlık ziyareti yapılır.

Bayram temiz ve mümkünse yeni kıyafetler giyilir.

Kurban bayramında çocuklara bayram harçlığı vermek gelenektir.

Kurban bayramında bayram ziyaretleri yapılır. Ziyaretlerde büyüklere gidilir. 

Bayramda mümkün olduğunca yoksullar, yetimler ve yardıma muhtaç olan kimseler sevindirilir.

Dini bayramlarda, yani hem Ramazan hem de Kurban Bayramında çocuk yuvası, huzurevi gibi yerlerde bulunan insanları ziyaret etmek pek makbul ve güzel bir davranıştır.

Kurban Bayramı'nda bankalar açık mı 2022? Arife günü bankalar resmi tatil mi? ile ilgili etiketler Kurban Bayramı Banka bankalar açık mı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.