Asgari ücretli çalışana Kurban Bayramı'nda çılgın ikramiye! Meclis'e sunulan teklif onay alırsa!

Asgari ücretli çalışanlar için Kurban Bayramı öncesinde güzel haberler gelmeye başladı. Hayat pahalılığının gittikçe arttığı içerisinde bulunduğumuz dönemde asgari ücretliler için 2125 TL ek bayram ikramiyesi verilmesi yönünde Meclis’e önerge sunduğu kaydedildi.

Ekonomik anlamda darda olan aileler hayat şartlarından gem vururken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son açıklamaları yüreklere az da olsa su serpti. Ocak ayının başında asgari ücrete gelen %50’lik zam sonrasında 4125 TL gibi bir rakam ortaya çıkmıştı.

Özellikle son zamanlarda market fiyatlarından içerisinde bulunduğumuz hayatın her alanındaki yüksek rakamlar insanları zor durumda bıraktı. Temmuz ayında açıklanacak son enflasyon rakamlarının hemen ardından maaşlara ek zam beklendiği ifade edildi.

Asgari ücretli çalışana Kurban Bayramı'nda çılgın ikramiye! Meclis'e sunulan teklif onay alırsa!

Yükselen enflasyon rakamları ile ortaya çıkan zam yağmuru özellikle geçim sıkıntısı çeken aileler için problem haline geldi. TÜİK tarafından açıklanan son verilerde Nisan ayında yıllık TÜFE oranı %70 seviyelerine kadar dayandı.

Daha öncesinde Ramazan Bayramı’nda gündeme gelen bayram ikramiyesi tüm beklentilere rağmen 1100 lira seviyelerinde kalmıştı.

Asgari ücretli çalışana Kurban Bayramı'nda çılgın ikramiye! Meclis'e sunulan teklif onay alırsa! - Resim : 2

Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy imzası ile Meclis’e sunulan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi kapsamında asgari ücretli çalışanlar için Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı'nda asgari ücret net tutarının yarısı kadar bayram ikramiyesi verilmesi talep edildi.

Asgari ücretli çalışana Kurban Bayramı'nda çılgın ikramiye! Meclis'e sunulan teklif onay alırsa! ile ilgili etiketler Kurban Bayramı asgari ücret
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.