Kurban Bayramı zamlı maaş ödemeleri ne zaman? 2021 Temmuz bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek?

2021 zamlı emekli maaşları için geri sayım sonlandı. Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ile birlikte zamlı emekli maaşları hesaplara kısa bir süre içerisinde yatırılacak. Peki, 2021 Temmuz zamlı emekli maaşları ne zaman yatacak?

Kurban Bayramı emekli ikramiyesi için geri sayım başladı. Enflasyon verileri doğrultusunda belirginlik kazanan emekli maaşı zam oranları ile 1100 TL Kurban Bayramı emekli ikramiyesi hesaplara yatırılmaya başlanacak. Peki, 2021 Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman ödenecek?

Bu yılın ilk bayram ikramiyesini zamlı olarak Mayıs ayı içerisinde alan emekliler şimdi de gözlerini Kurban Bayramı emekli ikramiyesine çevirdi. Temmuz emekliler için ikramiye ve zam ayı olacak. Tüm emekliler Kurban Bayramı öncesi 1100 TL emekli ikramiyesi alacak.

2021 KURBAN BAYRAMI EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

İkramiyeden sadece mevcut emekliler değil, yeni emekli olan vatandaşlarda yararlanabilecek. İkramiyeden yararlanmak için bayramın içinde bulunduğu ayda emekli aylığının bağlanması şartı aranıyor olacak.

Kurban Bayramı zamlı maaş ödemeleri ne zaman? 2021 Temmuz bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek?

Bu yıl Kurban Bayramı 20-23 Temmuz tarihine denk geldiğinden bu kapsamda Kurban Bayramı ikramiyesi, Temmuz'da emekli aylığı bağlananlara da ödenecek.

Bunun için en geç Haziran sonuna kadar emeklilik başvurusu yapmak gerekiyor. Haziran'da emeklilik için başvuranlar, bu yılki ikinci ikramiyeden yararlanabilecek. Emekli aylığı Temmuz'dan sonra bağlananlar ise önümüzdeki yıldan itibaren ikramiye almaya hak kazanacak.

KİME, NE KADAR ÖDENECEK?

Emekli: 1.100 TL
Ölüm aylığı (% 25): 275 TL
Ölüm aylığı (% 75): 825 TL
Ölüm aylığı (% 50): 550 TL

Kurban Bayramı ikramiyesi büyük ihtimalle 12-19 Temmuz tarihleri arasında ödenecek. Tam tarihi ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı duyuracak. Haziran ayı sonuna kadar sonuna kadar emeklilik başvurusu yapanlara, Temmuz'da maaşlarının bağlandığı tarihte bin 100 lira tutarındaki ikramiyeleri yatırılacak.

Kurban Bayramı zamlı maaş ödemeleri ne zaman? 2021 Temmuz bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek? - Resim : 2

Şimdi gözler Haziran enflasyonuna çevrildi. Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcıları Anketi'ndeki enflasyon tahmini ise zam oranının yüzde 7.67 olabileceğini ortaya koydu.

Böylece SSK ve Bağ-Kur emeklileri Temmuz'da yüzde 7.67 zam alırken memur ve memur emeklilerinin zammı yüzde 3+4.67 şeklinde uygulanacak. Buradaki yüzde 3 toplu sözleşme zammı 4.67 ise enflasyon farkı olarak ödenecek.

Kurban Bayramı zamlı maaş ödemeleri ne zaman? 2021 Temmuz bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek? ile ilgili etiketler Kurban Bayramı emekli bayram ikramiyesi Zamlı Emekli Maaşları
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.