Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu mu 2019? Bayram tatili uzatıldı mı?

Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu mu? Kurban Bayramı'na 2 gün kaldı. 11 Ağustos 2019 tarihinde bayramın ilk günü idrak edilecek. Bayramın son günü ise 14 Ağustos 2019 tarihi olarak yer alıyor. Vatandaşlar tatilinin uzatılıp uzatılmayacağı ise merak konusu. Detaylar haberimizde...

Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu mu? İslam dünyası büyük bir heyecanla Kurban Bayramı'nı bekliyor. Kurban Bayramı'na sayılı günler kaldı.Bayram tatili ise gündemde araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki bayram tatili uzatıldı mı?

KURBAN BAYRAMI TATİLİ 9 GÜN OLDU MU?
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak "Bayram tatilinin uzamasına olumlu bakmıyorum" dedi.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

Kurban Bayramı tatili ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi. Resmi bir açıklama geldği zaman sitemizde yer alacak.

10 Ağustos 2019 Cumartesi Kurban Bayramı Arefesi

11 Ağustos 2019 Pazar Kurban Bayramı (1.Gün)

12 Ağustos 2019 Pazartesi Kurban Bayramı (2.Gün)

13 Ağustos 2019 Salı Kurban Bayramı (3.Gün)

14 Ağustos 2019 Çarşamba Kurban Bayramı (4.Gün)

"KURBAN BAYRAMI İÇİN ULAŞIMDA TÜM ÖNLEMLERİMİZİ ALDIK"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, AA muhabirine, Kurban Bayramı tatili dolayısıyla 9 Ağustos akşamı itibarıyla milyonlarca vatandaşın yollara çıkmasını beklediklerini söyledi.

Kara yolları başta olmak üzere demir, deniz ve hava yollarında tüm önlemleri aldıklarını belirten Turhan, TCDD Taşımacılık AŞ tarafından bayram dolayısıyla Ankara-İstanbul-Ankara arasında işletilen YHT'lerde günlük 16 olan sefer sayısının 18'e çıkarıldığını anımsattı.

Yolcu talebinin karşılanması için ilave YHT seferleriyle yolcu kapasitesi 2 bin 500 kişiye çıkarıldığını anlatan Turhan, "YHT seferleri Ankara'dan saat 11.15'te, İstanbul Söğütlüçeşme'den saat 17.00'de hareket edecek." diye konuştu.

Turhan, TCDD Taşımacılık tarafından ek YHT seferlerinin yanı sıra bölgesel ve ana hat trenlerinin de kapasitelerinin ilave vagonlarla artırıldığını dile getirerek, şu bilgileri verdi:

"Bölgesel ekspreslerde 15 bin ilave koltuk ile konvansiyonel trenlerde 28 bin 500 koltukluk kapasite artışı sağlandı. İlave vagonlarla İzmir Mavi Tren, Konya Tren ile Doğu, Güney Kurtalan, Van Gölü, Erciyes, Toros, Fırat ve Pamukkale ekspreslerinin kapasitesi 13 bin 500 kişi artırıldı. Ayrıca yataklı vagonlarda da 120 yataklık kapasite artışı sağlandı."

 

Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu mu 2019? Bayram tatili uzatıldı mı? ile ilgili etiketler Berat Albayrak 2019 Kurban Bayramı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.