Kurban Bayramı ikramiyelerine %100 zam iddası! Çifte bayram müjdesine hazır olun

Milyonlarca emekli vatandaş yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde ne zaman emekli ikramiyesi verileceği konusunda araştırmalarına hız verdi. Ramazan Bayramı’nda 1100 lira bayram ikramiyesi alan emeklilere Kurban Bayram Bayramı’nda %100 zamla 2200 lira verileceği son gelen duyumlar arasında yer aldı.

Kurban Bayramı emekli ikramiyesinin ne kadar olacağı konusunda emekli vatandaşlar meraklı bekleyişe başlarken daha öncesinde alınan kararla birlikte Ramazan Bayramı’nda 1100 TL ödeme gerçekleştirilmişti. Geçen sene bu rakam 1000 lira olarak belirlenmiş ancak daha sonrasında Meclis’te alınan kararla birlikte emekli bayram ikramiyeleri 1100 TL’ye yükseltilmişti.

12 milyondan fazla emekli vatandaşın faydalanacağı bayram ikramiyesi sadece emekliler için değil ayrıca dul, yetim, yaşlılık maaşı alanlarında yararlanabileceği bir seviyeye kadar çekildi.

Son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan Ramazan Bayramı emekli ikramiyesi açıklamasında, “Yaklaşık 12 milyon emeklinin 2022 yılı Ramazan Bayramı ikramiyeleri 27-29 Nisan tarihlerinde hesaplara yatırılacak.” ifadeleri yer almış ve bayram ikramiyeleri 27-29 Nisan 2022 tarihlerinde hesaplara yatırılmıştı.

Kurban Bayramı ikramiyelerine %100 zam iddası! Çifte bayram müjdesine hazır olun

9 Temmuz 2022 Cumartesi günü başlayacak olan Kurban Bayramı öncesinde emekli bayram ikramiyelerinin 3-8 Temmuz 2022 tarihleri arasında hesaplara yatırılacak.

Kimler Emekli Bayram İkramiyesi Alabiliyor?

Bayram ikramiyesi; emekliler, ölüm aylığı alanlar, şehit yakını ve gaziler, vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar, geçici köy korucuları, şeref aylığı alanlar, şampiyon sporcular, Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri, terörden zarar görmesi nedeniyle aylık bağlanan siviller ile bunlardan hayatını kaybedenlerin hak sahiplerine veriliyor.

Kurban Bayramı ikramiyelerine %100 zam iddası! Çifte bayram müjdesine hazır olun ile ilgili etiketler Kurban Bayramı emekli ikramiyesi emekli bayram ikramiyesi
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.