Kurban Bayramı ikramiyeleri ne zaman alınacak 2019?

Kurban Bayramı ikramiyeleri ne zaman alınacak? Ramazan Bayramı geride kaldı ve adım adım Kurban Bayramı'na yaklaşılıyor. Emekliler ise Kurban Bayramı ise ikramiyelerin ne zaman verileceğini merak ediyor. Peki Kurban Bayramı ikramiyeleri ne zaman alınacak 2019? Detaylar haberimizde...

Kurban Bayramı ikramiyeleri ne zaman alınacak? İlk defa geçen yıl Ramazan Bayramı'nda emeklilere bin lira bayram ikramiyesi verilmeye başlandı. Kurban Bayramı'na yaklaşırken emekli ikramiyelerinin ne zaman verileceği ise merak konusu oldu. Peki Peki Kurban Bayramı ikramiyeleri ne zaman alınacak 2019?

KURBAN BAYRAMI İKRAMİYELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Ramazan Bayramı için ödenen ikramiyeyi 31 Mayıs’ta alan emekliler, Kurban Bayramı için ikramiyelerini Ağustos ayında alacaklar. Bu sene Kurban Bayramı 11-14 Ağustos tarihleri arasında kutlanacak. Buna göre de ikramiyelerin 5-9 Ağustos tarihleri arasında ödenmesi bekleniyor. Daha önce olduğu gibi yine biner lira olması beklenen ikramiyeler emeklilerin yüzünü güldürecek.

İkramiye ödemelerinin yapılacağı kesin tarih Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından duyurulacaktır.

KİMLER YARARLANACAK?

Ödemenin yapıldığı tarihte SGK'dan emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlara veriliyor. Ayrıca SGK'dan aylık alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine ödeniyor.

Geçtiğimiz yıl alınmaya başlayan bayram ikramiyeleri Ramazan ve Kurban Bayramlarında emekliye biner lira şeklinde ödeniyor. 2019’un ikinci ödemesi olan ‘Kurban Bayramı ikramiyeleri ne zaman yatacak?’ sorusunu merakla bekleyenler için konuya ilişkin bir haber hazırladık. Peki emekli bayram ikramiyeleri ne zaman, hangi tarihte yatacak?

 

Kurban Bayramı ikramiyeleri ne zaman alınacak 2019? ile ilgili etiketler 2019 Kurban Bayramı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.