Kurban Bayramı için skandal ifadeler kullanan Ataol Behramoğlu'nun akademisyenlik görevine son verildi

Kurban Bayramı hakkındaki "Canlıları keserek bayram olmaz" sözleriyle büyük tepki çeken edebiyatçı Ataol Behramoğlu, 10 yılı aşan bir süredir sürdürdüğü İstanbul Aydın Üniversitesi'ndeki akademisyenlik görevine son verildiğini açıkladı.

Halk TV’de Serhan Asker’in programına konuk olan Behramoğlu, "Ben bir akademisyenim. Benim Rus Dili ve Edebiyatı profesörü olduğumu çok az kişi bilir. İstanbul Üniversitesi’nden emekliyim ve özel üniversitelerde devam ediyordum. Baskı altında işime son verdiler. Bir kürsüm vardı, elimden alındı. Hala bu sıkıntılar her anlamda devam ediyor. İçerde ve dışarıda…" ifadelerini kullandı. 

KURBAN BAYRAMI SÖZLERİ TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Halk TV'ye konuk olan edebiyatçı Ataol Behramoğlu, Kurban Bayramı'na ilişkin, "Kuzuyu kesmek, öldürmek için insanın içinde nasıl bir canavar yaşıyor olmalı? Canlıları keserek bayram olmaz" dedi. Behramoğlu'nun kurban ibadetiyle ilgili sözleri büyük tepki çekmişti.

 

Kurban Bayramı için skandal ifadeler kullanan Ataol Behramoğlu'nun akademisyenlik görevine son verildi ile ilgili etiketler Akademisyen Kurban Bayramı ataol behramoğlu aydın üniveritesi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.