Kurbağaların aşk hayatı için yolu kapattılar

Fransa'da 5 kilometrelik bir köy yolu 2 ila 29 Mart tarihleri arasında ulaşım amacıyla kullanılamayacak. Yolun kapatılma nedeni ise bölgede yaşayan kurbağaların o tarihlerde üreme faaliyeti içine girmeleri. Yani kurbağalar cinsel hayatlarını rahat sürdürebilsin diye 27 gün boyunca yol kapalı kalacak.

İlginç karar Fransa’nın Haut-Rhin bölgesinde alındı. Bölgenin kırsal kesiminde bulunan karayolu, kurbağaların üreme döneminde karşıdan karşıya geçerken tehlikesizce kullanabilmeleri için trafiğe kapatıldı.

Hirsingue ile Wittersdorf arasındaki yaklaşık 5 km uzunluğundaki bu köy yolu, alınan karar gereği 2 Mart – 29 Mart tarihleri arasında tam 27 gün trafiğe kapalı kalacak.

Haut-Rhin Trafik İdaresinden alınan karara ilişkin yapılan açıklamada, “kurbağaları üreme döneminde rahat bırakmak” amacıyla 19.00-07.00 saatleri arasında yolun kullanılmasının yasaklandığı kaydedildi ve yol bariyerlerle ulaşıma kapatıldı.

Hirsingue Belediyesinden Martine Bolognani de, “kararın hiçbir orijinal yanı olmadığını” belirterek “Bu yeni bir şey değil. Birkaç yıldır bu uygulamayı yapıyoruz. Bölgede çok sayıda doğal gölcük var. Kurbağalar bu gölcüklerde yaşıyor ve ürüyor. Bu nedenle, kurbağaların yaşamını korumak için bu önleme başvuruyoruz” diye konuştu.

Kurbağaların aşk hayatı için yolu kapattılar

Bayan Bolognani, her şeyden önce ekolojik bir yaklaşım benimsediklerini ifade ederek, “Bazı magandalıklar da yapılmıyor değil. Bu bizim canımızı sıkıyor. Bariyerleri kıranlar oluyor, biz de yenilemek zorunda kalıyoruz. Ekolojik bir girişim bizimkisi. Birçok tür kaybolmaya yüz tutarken bu girişim bizim açımızdan önemli. Doğaya sahip çıkmaktan çok mutlu olduğumuz bir dönemdeyiz” ifadelerini kullandı.

Haut-Rhin ilindeki bu köy yolunun ekolojik nedenlerle trafiğe kapatılması ülkede bu yönde atılmış tek örnek adım değil. Fransa’nın batısında yer alan Lamballe kasabasında da RD28 numaralı karayolunun bir bölümü 14 Aralık – 15 Mart arasında ekolojik sebeplerle trafiğe kapalı tutuluyor.

Yörede yaşayan kurbağa, semender, karakurbağası ve sukeleri gibi 11 tür hayvan böylece üreme döneminde koruma altına alınmış oluyor.

Kurbağaların aşk hayatı için yolu kapattılar ile ilgili etiketler Fransa kurbağa üreme
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.