Kur'an kursunda tepki çeken görüntü: Elinde sopayla öğrenciye defalarca vurdu!

Şanlıurfa'daki bir Kur'an kursunda çekilen işkence görüntülerine sosyal medyada tepki yağdı. Görüntülerde, Eyyübiye ilçesindeki kurs görevlisinin Kur'an eğitimi verdiği öğrenciye bağırıp eline ve yüzüne sopayla vurduğu görülüyor. Müftülük, görevlilerin kursa yollandığını belirterek olayla ilgili soruşturma başlatıldığını ve ilgili kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Şanlıurfa'nın Eyyubiye ilçesine bağlı Hayati Harrani Mahallesi'nde bulunan ve Kuran kursu olarak faaliyet gösteren bir yerde, çocuklara şiddet uygulandığına dair sosyal medyada paylaşılan görüntüler büyük tepki çekti.

ELİNE VE YÜZÜNE PEŞ PEŞE VURUYOR...

Görüntülerde, kursta görevli A.T isimli kişinin bir çocuğa bağırıp eline ve yüzüne sopayla peş peşe vurduğu görülüyor. Çocuk, A.T'den aldığı sopa darbeleriyle acı içinde ağlarken diğer çocukların da şiddete maruz kaldığı görülüyor.

Olayın sosyal medyada paylaşılması ve tepkilerin çığ gibi büyümesinin ardından polis harekete geçti. Çocuk Şube ekipleri A.T'yi gözaltına alındı.

Kur'an kursunda tepki çeken görüntü: Elinde sopayla öğrenciye defalarca vurdu!

MÜFTÜLÜK: GÖREVLİLERİMİZİ KURSA YOLLADIK

Skandal olaya dair Cumhuriyet'e konuşan Eyyubiye Müftülüğü Personel Şefi Yusuf Denizhan, görüntüleri asla tasvip etmediklerini belirtirken, olayı öğrenir öğrenmez müdahil olduklarını ve müftülük görevlilerini kursa yolladıklarını söyledi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Görüntüler üzerine soruşturma başlatıldığını belirten Denizhan, kursun Diyanet'e bağlı olmadığını, bölgede kuruma bağlı kız ve erkek Kuran kurslarının zaten var olduğunu ifade etti.

Denizhan, sözkonusu kursun varlığından da düne kadar haberlerinin olmadığını ileri sürdü.

 

Kur'an kursunda tepki çeken görüntü: Elinde sopayla öğrenciye defalarca vurdu! ile ilgili etiketler Şanlıurfa Kuran kursu video görevli
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.