Kur'an-ı Kerim'i yırtan kız olarak bilinen fotoğrafın gerçek hikayesi şoke etti! Aslında bambaşkaymış...

Sosyal medyada yıllardır Kur'an-ı Kerim'i yırtan kız olarak bilinen bu fotoğrafın gerçek hikayesi ortaya çıktı. Kur'an-ı Kerim okuyan annesine sinirlenip sayfalarını yırttığı için cezalandırıldığı ve yaratığa dönüştürüldüğü iddia edilen kızın gerçek hikayesi bambaşka. İşte tüm detaylar...

Kur'an-ı Kerim'i yırtan kız olara sosyal medyada yıllarca konuşulan bu fotoğrafın aslında gerçek olmadığı ve çocukları korkutmak için üretildiği belirtiliyor. Buna göre hikayede kullanılan fotoğraf, aslında balmumu heykeli.

ÇOĞU KİŞİ BU HİKAYEYLE BÜYÜDÜ

Kuran-ı Kerim şüphesiz ki dünya genelindeki milyonlarca insan için en önemli rehber ve yol gösterici. Kutsal kitap, çoğu kişinin kırmızı çizgisi ve vazgeçilmezi. Nitekim başta ülkemiz olmak üzere dünya genelinde de Kur'an- Kerim'e gösterilen saygı bunun özeti. Ancak Kur'an'ı Kerim hakkında anlatılan öyle bir hikaye var ki çoğu kişi bu hikayeyle büyüdü.

Kur'an-ı Kerim'i yırtan kız olarak bilinen fotoğrafın gerçek hikayesi şoke etti! Aslında bambaşkaymış...

KUR'AN OKUYAN ANNESİNE SİNİRLENİP SAYFALARINI YIRTTI

Hikayeye göre Hollanda da geçen olayda genç kız, müzik dinlediği sırada yüksek sesle Kur'an okuyan annesi tarafından uyarılır. Fakat kız yine de müziği kısmak istemez ve annesine sinirlenerek Kur'an-ı Kerim-i yırtar. Bu dakikadan sonra kızın ceza amacıyla maymun benzeri bir yaratığa dönüştürüldüğü iddia ediliyor. Ancak olayla ilgili asıl gerçek böyle değil.

Kur'an-ı Kerim'i yırtan kız olarak bilinen fotoğrafın gerçek hikayesi şoke etti! Aslında bambaşkaymış... - Resim : 2

AİLESİ, İĞNEYLE ÖLDÜRÜLMESİNİ TALEP ETTİ

İddianın devamına göre genç kız maymuna dönüştükten sonra Hollanda'da bir hastaneye yatırılır ve orada tutulmaya başlar. Ailesi ise kızlarını artık istemez ve iğneyle öldürülmesini talep eder. Bilindik hikaye burada bitiyor. Ancak asıl gerçek buradan sonra başlıyor.

Kur'an-ı Kerim'i yırtan kız olarak bilinen fotoğrafın gerçek hikayesi şoke etti! Aslında bambaşkaymış... - Resim : 3

GERÇEK ASLINDA BAMBAŞKAYMIŞ

Çünkü kızın tutulduğu yer hastaneye benzemiyor. Olayın aslı şöyledir ki kıza ait olduğu iddia edilen yaratık aslında Patricia Piccini tarafından 2003 yılında yapılan bir balmuma aitti.

Resme iyi bakınca göreceksiniz ki kızın durduğu yer gayet temiz ve hastaneye benzemiyor. Bu tamamen bir balmum heykelidir ve Hollanda'daki bir müzede sergilenmektedir. Hikaye kulaktan kulağa bir efsane haline getirilerek, turizmi yapılmaktadır. Ayrıca çocukları korkutmak için de sıklıkla kullanılır.

Kur'an-ı Kerim'i yırtan kız olarak bilinen fotoğrafın gerçek hikayesi şoke etti! Aslında bambaşkaymış... - Resim : 4

Kur'an-ı Kerim'i yırtan kız olarak bilinen fotoğrafın gerçek hikayesi şoke etti! Aslında bambaşkaymış... ile ilgili etiketler Kuran-ı Kerim Çocuk hikaye
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.