Kuran-ı Kerim'e yönelik provokatif saldırıya tepki yağıyor: Ülkeler peş peşe lanetledi!

Batı'da ramazan ayı provokasyonları her geçen gün artıyor. Son olarak İsveç'te gerçekleşen, İslam düşmanı ırkçı grupların Kuran-ı Kerim'i yakmasına yönelik tepkiler peş peşe geliyor. Türkiye başta olmak üzere İİT ve Müslüman ülke liderleri, bu küstah provokasyonu kınadı.

İsveç'te İslam düşmanı ırkçı gruplar tarafından Kuran-ı Kerim'e yönelik gerçekleştirilen saldırıya tepki gösterildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan, AK Parti'den ve Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan saldırıyı lanetleyen peş peşe paylaşımlarda bulunuldu.

"İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ DEĞİL PROVOKASYON"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: İfade özgürlüğü değil, provokasyondur. İslam'a ve Müslümanlara yönelik bu provokasyonu şiddetle kınıyoruz. Yaşananlar açıkça nefret suçudur, ilgili ülkelerin tüm bu nefret ve düşmanlığa müsaade etmemesi gerekmektedir. Gelinen nokta, aşırı sağın Avrupa'da toplumsal barış ve istikrarı tehdit ettiğini göstermektedir.

 Kuran-ı Kerim'e yönelik provokatif saldırıya tepki yağıyor: Ülkeler peş peşe lanetledi!

DİYANET BAŞKANI ERBAŞ: PROVOKATİF SALDIRIYI LANETLİYORUM

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: Yüce kitabımız Kuran-ı Kerim'e yönelik hadsizce ve provokatif bir şekilde gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınıyor, lanetliyorum. İçerisinde bulunduğumuz mübarek ramazan ayında Müslümanlara ve yüce kitabımız Kuran-ı Kerim'e karşı yapılan bu saldırılara karşı gerekli müdahalenin yapılmaması kabul edilemez.

Dışişleri Bakanlığı: Kuran-ı Kerim'e yapılan aşağılık saldırılar geçmişten ders alınmadığını, İslam düşmanı ve ırkçı provokatif eylemlerin engellenmesinde halen tereddütlü davranıldığını, ifade özgürlüğü kisvesi altında açıkça ve alenen nefret suçu işlenmesine göz yumulduğunu göstermiştir.

 Kuran-ı Kerim'e yönelik provokatif saldırıya tepki yağıyor: Ülkeler peş peşe lanetledi! - Resim : 2

RAMAZAN AYINDA GÖSTERİLER ARTTI

Danimarka ve İsveç vatandaşlığı bulunan aşırı sağcı siyasetçi Rasmus Paludan, Paskalya tatili boyunca İsveç'in başkenti Stockholm ile Malmö, Norköpin ve Jönköping kentlerinde Müslümanların kalabalık yaşadığı mahalleler ve cami önlerinde polis korumasında Kuran-ı Kerim yakma provokasyonu gerçekleştirmişti. Paludan'ın durdurulmasını isteyen karşı göstericiler de yollarda lastikler yakarak polise taşlarla saldırmıştı. Bu bölgelerde çıkan olaylarda, 125 polis aracı hasar görmüş, 34 polis yaralanmış, 13 kişi de gözaltına alınmıştı. İsveç'te gösteriler 5 gündür devam ediyor

 Kuran-ı Kerim'e yönelik provokatif saldırıya tepki yağıyor: Ülkeler peş peşe lanetledi! - Resim : 3

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: İSLAM DÜŞMANLIĞI VE IRKÇILIK İNSANLIK SUÇUDUR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, Dışişleri Bakanlığı'nda ortak basın toplantısı düzenledi. Irkçı ve İslam düşmanlığı içeren saldırılara dikkat çeken Çavuşoğlu, "Batı'da Neo-Naziler destekleniyor. İsveç'te bir Neo-Nazi siyasetçi (Rasmus Paludan), hem de polis kontrolünde Kuran-ı Kerim'i yaktı. 15 Nisan'da New York'ta bir vatandaşımız ırkçı saldırıya uğradı. Almanya Dortmund'da 16 Nisan'da DİTİB'e bağlı bir camiye domuz fotoğraflı tehdit mektupları geldi. Mescid-i Aksa'da ölen Filistinli sayısı 18 oldu. İslam düşmanlığı ve ırkçılık insanlık suçudur" dedi. Öte yandan ırkçı Paludan, provokasyonlarını Danimarka'ya taşıdı. Paludan, Tarnby kentinde polis koruması altında Kuran-ı Kerim yakarak sosyal medya hesabında paylaştı.

 

İSLAM COĞRAFYASINDAN KINAMA MESAJLARI YAĞDI

İslam işbirliği Teşkilatı (İİT) İsveç'teki provokasyonu kınadı. İİT Genel Sekreteri Hüseyin İbrahim Taha, büyüyen İslamofobi dalgasıyla ilgili İslam dünyasındaki endişelerin arttığını belirtti. Pakistan Başbakan Şahbaz Şerif de İsveç ve Hollanda'da ortaya çıkan İslamofobik olayların Pakistan halkını ve dünya genelindeki Müslümanları derinden yaraladığını belirtti.

Irak ve İran da İsveç'in ülkelerindeki büyükelçilerini Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı ve kınama mesajı yayımladı. Katar Dışişleri Bakanlığı da "tüm dünyadaki Müslümanlara karşı bir provokasyon" olarak nitelendirdiği gelişmelerle ilgili uluslararası kamuoyuna çağrıda bulundu. Suudi Arabistan, Ürdün ve Mısır'dan da benzer açıklamalar yapıldı.

Kuran-ı Kerim'e yönelik provokatif saldırıya tepki yağıyor: Ülkeler peş peşe lanetledi! ile ilgili etiketler İsveç Kuran-ı Kerim Saldırı Türkiye ülke kınama
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.