Kur korumalı TL vadeli mevduatın detayları belli oluyor: Stopaj kesintisi yapılmayacak

Birikimlerini Türk Lirası'nda tutan vatandaşların kur dalgalanmaları sonucu mağduriyet yaşamamaları için yeni değerlendirme yolu hizmete girdi. "Dövize Endeksli Türk Lirası Mevduat" olarak isimlendirilen hesabın adı artık “Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat” olurken, kur farkı için Merkez Bankası her gün saat 11'de dolar alış kurunu bildirecek.

“Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat” yürürlüğe konurken, sistemin ayrıntıları netleşmeye başladı. Gerçek kişiler açtırabileceği bu hesap türünde uygulanan faiz en az Merkez Bankası politika faizi kadar olacak. Merkez Bankası (MB), kur farkı için her gün saat 11:00'de dolar alış kurunu duyuracak.

Kişiler 3, 6, 9 ve 12 ay vadeyle hesap açabilecekken, vadeden önce hesapta bozulma yaşanırsa bu hak kaybedilecek ve hesabın türü vadesiz hesaba dönüştürülecek. Hesabın açıldığı tarihte geçerli olan MB kuru ile hesabın kapatıldığı tarihteki MB kuru karşılaştırılıp, düşük olan kur üzerinden hesap bakiyesinde güncelleme yapılacak.,

SAĞLANAN GELİRDEN STOPAJ KESİNTİSİ OLMAYACAK

Hesap vadesi dolduğunda elde edilen faiz geliri, vade boyunca kur değişimi oranı ile karşılaştırıldıktan sonra, verilen nema yüksek olan orana göre belirlenecek. Vade sonunda kur değişimi faiz oranı üzerinde kalırsa oluşan fark müşteri hesabına Türk Lirası olarak yansıtılıp, üründeki gelirden stopaj kesintisi yapılmayacak.

Sisteme isteyen her banka katılabilirken, henüz katılım bankaları için bir yöntem duyurulmadı.

Kur korumalı TL vadeli mevduatın detayları belli oluyor: Stopaj kesintisi yapılmayacak ile ilgili etiketler Merkez Bankası kur korumalı tl mevduat stopaj vergisi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.