Kur korumalı TL mevduat hesabına gurbetçilerden büyük ilgi!

Dilek Güngör: Almanya, Fransa, İtalya, İspanya ve Hollanda ya da ABD gibi mevduatlarına düşük faiz aldıkları ülkelerde yaşayan gurbetçiler bu yeni ürünle epeyce ilgileniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı yeni önlemler neticesinde piyasaların ateşi düştü ve dolar, TL karşısında kısa sürede rekor seviyede değer kaybetti.

'Kur korumalı TL mevduat hesabı' vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşırken konunun bir başka boyutuna dikkat çeken Sabah yazarı Dilek Güngör, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının da yeni sisteme kayıtsız kalmadığını belirtti.

Dilek Güngör "Gurbetçiden TL akını..." başlığını taşıyan yazısında şunları kaydetti;

"Dün uzun zamandır görüşemediğim Hollanda'da yaşayan kuzenim aradı. Telefonu açar açmaz 'kur korumalı TL mevduat hesabı'yla ilgili soru yağmuruna tuttu.

"Ne yapacaksın" dedim.

Meğer parasını 'kur korumalı TL mevduat hesabı'na yatırmayı planlıyormuş. Orada faizler düşük olduğu için elindeki birikimini böyle değerlendirmeyi düşünüyormuş.

Telefonu kapattıktan sonra yanımdaki arkadaşa anlattım.

Onun da akrabası ABD'de yaşıyormuş. Oradaki Türk bankasına gidip 'kur korumalı TL mevduat hesabı' açtırmış.

Anlaşılan, Almanya, Fransa, İtalya, İspanya ve Hollanda ya da ABD gibi mevduatlarına düşük faiz aldıkları ülkelerde yaşayan gurbetçiler bu yeni ürünle epeyce ilgileniyor. Bu ilginin rakamsal boyutunu henüz öğrenemedim. Ama belli ki, yeni ekonomik model işe yaracak…"

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN...

 

Kur korumalı TL mevduat hesabına gurbetçilerden büyük ilgi! ile ilgili etiketler Dolar kur dilek gungor köşe yazıları
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.