Kupayı seninle göğe kaldırıyoruz Diego... Arjantin, Copa America'yı Maradona'ya adadı

Copa America'da 28 yıl sonra zafere uzanan Arjantin'de süper yıldız Lionel Messi milli takım formasıyla ilk şampiyonluğunu 34 yaşında yaşadı. Tangocular Brezilya zaferini ve şampiyonluğu Maradona'ya armağan etti. Maçtan sonra duygusal bir konuşma yapan Messi, "Bir gün bu kupayı kazanacağımı biliyordum" dedi.

Arjantin'in Copa America zaferinin ardından Diego Armanda Maradona'yı unutulmadı. Tangocular, ezeli rakibi Brezilya'yı hem de Maracana'da yenip kazandığı Copa America'yı, Maradona'ya hediye etti.

Geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden efsanevi futbol adamına adanan kupa hem sevindirdi hem hüzünlendirdi. Maradona'nın 2014 Dünya Kupası'nda Tangocular'ın teknik direktörlüğünü yaptığı sırada Di Maria ile çekilmiş bir fotoğrafını paylaşan Arjantin Milli Takımlar hesabı, "Kupayı seninle göğe kaldırırıyoruz Diego" notu düştü.

15. COPA AMERİCA ZAFERİ

Uruguay, 15 şampiyonlukla hala Copa America'yı en çok kazanan ülke konumundaydı. Arjantin'in ise 14 şampiyonluğu bulunuyordu. 1993'ten beri Copa Amerika'ya hasret kalan Arjantin, 2015 ve 2016'da finalde kaybetmişti. Tangocular, Maracana'daki Brezilya zaferinin ardından Uruguay'ı yakaladı.

Kupayı seninle göğe kaldırıyoruz Diego... Arjantin, Copa America'yı Maradona'ya adadı

Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi futbolcularından olan ve Diego Armando Maradona'yla sık sık karşılaştırılan Lionel Messi, Arjantin Milli Takımı'yla hiç kupa kazanamamıştı. Maradona 1986 Dünya Kupası'nı neredeyse tek başına kazandırmıştı ancak, Messi 2014 Dünya Kupası'nda finali Almanya'ya kaybetmişti. Messi, Brezilya'da düzenlenen turnuvada 4 gol ve 5 asistlik performansıyla turnuvada Arjantin'i sırtlayan isim oldu. Messi, şampiyonluğun ardından şunları söyledi:

"Bana insanların her yerde kutlama yaptığını söylediler. Bana gösterdikleri sevgi için Rosario halkına teşekkür etmek istiyorum. Genç bir jenerasyon yakaladık. Onlara, Milli Takım'ın geleceği olacaklarını söyledim ve yanılmadım. Bugün şampiyon olduğumuzu gösterdiler. Hissettiğim mutluluk açıklanamaz. Böyle turnuvalardan üzgün ayrılmak zorunda kaldım ama bir noktada bunun olacağını biliyordum. 

BİR YERDE KAZANACAĞIMI BİLİYORDUM

"Fideo'ya (Di María) bugün intikamını alacağını söyledim ve öyle oldu. Bunu birçok kez çok şampiyonluğa yaklaşan ama elde edemeyen takım arkadaşlarımla paylaşmak istiyorum. Bu onlar için de... Milli Takım'da bir şeyler elde edebilmek için kötü şanstan kurtulmam gerekiyordu, uzun yıllardır çok yakındım. Bir an her şeyin ters gideceğini biliyordum, olacaktı ve olacaktı. Bence bundan daha iyi bir an yok. Tanrı'nın bu anı benim için, finalde ve ülkesinde Brezilya'ya karşı anlıma yazdığını hissediyorum. 

Kupayı seninle göğe kaldırıyoruz Diego... Arjantin, Copa America'yı Maradona'ya adadı - Resim : 2

Kupayı seninle göğe kaldırıyoruz Diego... Arjantin, Copa America'yı Maradona'ya adadı ile ilgili etiketler Arjantin Brezilya Neymar copa america Diego Armando Maradona Lionel Messi
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.