"Kupayı Fransa değil Afrika kazandı"

Venezuella Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Fransa milli takımındaki Afrika kökenli futbolcuların fazlalığına dikkat çekere, "Kupayı Fransa deği, Afrika kazandı" yorumunda bulundu.

Latin Amerika'nın sosyalizmle yönetilen ülkelerinden Venezela'da resmi bir etkinliğe katılan Devlet Başkanı Nicolas Maduro, "Dünya Kupası'nı Fransız takımı kazandı, ama daha çok bir Afrika takımına benziyordu. Aslında Afrika kazandı, onlar Fransa'ya ulaşmayı başaran Afrikalı göçmenlerin çocukları" dedi.

"Umarım Avrupa mesajı almıştır" diye ekleyen Maduro, "Avrupa'da Afrikalılara karşı ırkçılık, göçmenlere karşı ayrımcılık artık bitsin" çağrısında bulundu.

"Afrika'yı hep hor gördüler. Yağmaladılar. Ve sıra Dünya Kupası'na geldiğinde Fransa şampiyonluğu Afrikalı futbolcuları sayesinde kazandı" vurgusu yapan solcu lider, 2018 FIFA Dünya Kupası'na evsahipliği yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i de başarısından ötürü tebrik etti.

Fransa'nın 1998'deki ilk Dünya Kupası zaferinde olduğu gibi ikincisine de göçmen kökenli futbolcular damga vurdu. Fransa milli takımı kadrosundaki 23 isimden 21'i göçmen kökenli.

"Kupayı Fransa değil Afrika kazandı" ile ilgili etiketler Fransa venezuella maduro Dünya Kupası
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye başkanı Ahmet Cin, CHP'nin Ekrem İmamoğlu'nun fotoğrafının asılmasına yönelik önergeye dikkat çeken bir cevap verdi. Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.