Kum fırtınası ülkeyi adeta yuttu!

Ürdün’ün başkenti Amman'da etkili olan kum fırtınasının yol açtığı zincirleme trafik kazasında 11 kişi yaralandı.

Ürdün'ün başkenti Ammankum fırtınası vurdu.

ZİNCİRLEME TRAFİK KAZALARINA SEBEP OLDU

Amman’da etkili olan kum fırtınası hayatı olumsuz etkilerken, görüş mesafesinin önemli ölçüde azalmasına neden olan fırtına kentin güneyindeki Dabaa bölgesinde zincirleme kazaya neden oldu.

Kum fırtınası ülkeyi adeta yuttu!

Kamu Güvenliği Dış Devriyeler Birimi’nden yapılan açıklamada, 7 aracın karıştığı zincirleme kazada 11 kişinin yaralandığı belirtilirken, yaralıların yakınlardaki hastanelere sevk edildiği ifade edildi.

Kum fırtınası ülkeyi adeta yuttu! - Resim : 2

Görüş mesafesinin azalması nedeniyle yolculuğun tehlikeli olduğunu kaydeden birim, halkı yolculuk ederken dikkatli olmaları yönünde uyardı. Birim ayrıca, yolun aralıklı olarak değişen sürelerle kapatıldığını bildirdi.

Kum fırtınası ülkeyi adeta yuttu! - Resim : 3

ACİL DURUM İLAN EDİLDİ

Ürdün Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ise sabah saatlerinden itibaren kenti etkisi altına alan kum fırtınası nedeniyle acil durum ilan edildiğini ve önlemler kapsamında çalışmalara başlandığını duyurdu.

Kum fırtınası ülkeyi adeta yuttu! ile ilgili etiketler Ürdün kum kaza Amman fırtınası acil durum
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.