Kulüplerden, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajları

Spor camiasından federasyonlar ve kulüpler, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesajlar yayımladı. Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan paylaşımda, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde bu vatan için şehit olan tüm vatandaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz." denildi.

TFF Başkanı Nihat Özdemir, federasyonun internet sitesinde "15 Temmuz'u unutmadık, unutmayacağız" başlığıyla yer alan mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye, bundan 5 yıl önce 15 Temmuz 2016 günü emsali görülmemiş, alçak bir saldırıyla karşı karşıya kalmıştır. Hain terör örgütü, o karanlık gecede, milli ordumuza ait silahlarla 251 vatandaşımızı şehit etmiş, Gazi Meclisimize bomba atmış, Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkıp dikta rejimini tesis etmek istemiştir. Bu alçak darbe girişimi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğindeki demokrasi ordumuz tarafından bertaraf edilmiştir. 15 Temmuz'da tüm dünya milletimizin yüksek karakterine bir kez daha tanıklık etmiş, bizlere sahip olduğumuz en büyük gücün milletimizin birliği, beraberliği ve kardeşliği olduğunu göstermiştir. Futbol ailemiz de, demokrasi direnişinde devletimizin yanında yer almış, darbelere karşı durmuştur. Ülkesine ihanet edenler bir kez daha bilmelidir ki, kahraman milletimizin iradesiyle Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır. Kanıyla ve canıyla vatanını koruyarak, Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü bizlere miras bırakan kahramanlarımızı unutmadık ve hep kalbimizde yaşatacağız. Bu vesile ile tüm şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor, saygı ve minnetle anıyorum. Gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum."

Türkiye Basketbol Federasyonu ise "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde, vatanımız için hayatlarını ortaya koyan aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz." dedi.

TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Egemenliğimize, bağımsızlığımıza kasteden hainlere karşı aziz milletimizin kahramanca direnişiyle bir demokrasi destanı yazdığı tarihtir 15 Temmuz. Beş yıl önce bugün meydanlara dökülen milyonların taşıdığı inanç ve cesaret, aydınlık yarınlarımızın teminatıdır." şeklinde görüş belirtti.

Türkiye Voleybol Federasyonunun (TVF) mesajında da, "15 Temmuz gecesi büyük bir kahramanlık gösteren halkımız, demokrasiye kast eden hain bir saldırıyı önlemiştir. Bu vesile ile Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde bir kez daha tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, şükran ve saygıyla anıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

KULÜPLERDEN MESAJLAR...

Beşiktaş Kulübü, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajında, "Vatanına, bayrağına ve demokrasiye yürekten bağlı aziz milletimiz ile beraber kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri ve Polis Teşkilatı mensupları, 15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemizin bekasını tehdit eden hain darbe girişimine karşı koyarak; Türkiye Cumhuriyeti'nin asla bölünemeyeceğini, ilelebet payidar kalacağını ve demokrasinin bu topraklarda hep var olacağını tüm dünyaya haykırmıştır. Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde; hainlerin kurşunlarına göğüslerini siper ederek şehit düşen vatandaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

 

 

Kulüplerden, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajları ile ilgili etiketler 15 Temmuz TFF Beşiktaş Galatasaray Antalyaspor
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.