Kulüpler yeterBEİNsaf dedi!

Süper Lig’de sezonun sona ermesine iki hafta kala yayıncı kuruluş beIN Sport ile kulüpler birliği arasındaki sorun halen çözülebilmiş değil. Hürriyet yazarı Tahir Kum bugünkü yazısında bu krizi değenlendirdi.

Tahir Kum “Kulüpler Birliği 'Artık yeter' dedi, yayıncı gidiyor!” başlıklı yazısında ligin sonuna gelindiğini ancak dertlerin ve sıkıntıların bitmediğini vurguladı.

Kum, Futbol Federasyonu ile kulüpler arasında son 2 hafta içinde ‘yabancı sayısı’ ve ‘yeni sezonun başlangıcı’ ile ilgili tartışmalar devam ederken daha büyük bir krizin geldiğini ifade etti. Kum’a göre bu kriz ‘yayın krizi’…

18 Süper Lig kulübünün hep bir ağızdan “Biz yokuz” diyerek beIN Sports’un son teklifini veto ederek fişi çektiğini belirtti.

BEIN SPORTS’UN İSTEDİĞİ İNDİRİM MİKTARI YÜZDE 50’Yİ BULUYOR

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir’in gazete yazarlarından Fatih Çekirge’ye verdiği röportajda “Böyle bir şey yok, tam tersine beıN Sports sözleşmeyi 2-3 yıl daha uzatmak istiyor” dediğini hatırlatan Kum, yazısında o tekliften de bahsetti.

Hürriyet yazarı bundan 3 yıl önce Süper Lig maçlarının yayın haklarını yıllık ortalama 500 milyon dolar taahhüt ederek 5 yıllığına Digitürk’ün aldığını 3 yıl sonra bugün kulüplerin karşısına, “Ben ancak size bunun yarısını ödeyebilirim” diyerek çıktığı  krizin aşılmasının zor olacağını vurguladı.

BU EVLİLİK YÜRÜMEZ

Kum yazısında şu ifadeleri kullandı:  21 Kasım 2016’da imzalanan anlaşma gereği 2020-21 sezonu için kulüplere 3.15 milyar TL ödeme taahhüt ederek gelen Digitürk, bugün 2020-21 sezonu için kulüplere “Sadece 1.7 milyar tl verebilirim” teklifini yaptığı için. Bu sezon başı (2019-20 öncesi) kulüplerden ana sözleşme üzerinden yüzde 13’lük bir indirim alarak yola devam eden Digitürk, bugün kulüplerden istediği indirim oranını yüzde 50’lere vardırdığı için. Bu evliliğin yürümesi pek mümkün görünmemektedir beyler. Çünkü yayıncı kuruluştan gelecek muhtemel paranın yüzde 50 gibi ciddi bir kesintiye uğraması; kulüplerin Bankalar Birliği ve keza aynı şekilde Finansal Fair Play Talimatı çerçevesinde UEFA ve TFF ile yaptığı tüm anlaşmaların adeta çöp olacağı anlamına gelir.

TAHİR KUM'UN YAZISI İÇİN TIKLAYIN...

Kulüpler yeterBEİNsaf dedi! ile ilgili etiketler beIN Sports TFF Kulüpler Birliği Hürriyet Yazarı Tahir Kum yayıncı kuruluş
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.