Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Antalya'da turizmcilerle bir araya geldi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'da turizmcilerle bir araya gelirken daha yoğun bir turizm sezonu beklediklerini ve bunun için hazırlıklara başladıklarını açıkladı.

Antalya Valiliğinde Vali Ersin Yazıcı ve turizm sektörü temsilcileriyle görüşen Bakan Ersoy, görüşme sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Ersoy, açıklamasında turizmin pandemi sürecinden en çok etkilenen faaliyet alanlarından biri olduğunu vurguladı.

Ersoy, salgına rağmen yine de 2021 turizm sezonunun Antalya’da yoğun geçtiğini aktarırken şu ifadeleri kullandı:

"Bu açıdan sevinçliyiz. Sonuçta pandemi süreci tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de devam ediyor. Bu yoğunluğun artarak devam etmesi için ki 2022'de Antalya'yı daha yoğun bir sezon bekliyor, gerekli koordinasyon toplantılarına başladık. Bu yıl sonu itibarıyla Antalya'ya gelen yabancı turist sayısı 9 milyonu geçecek. Şu anda çok yaklaştı, aralık ayını da düşündüğümüzde 9 milyonu geçmiş olacağız. Antalya'da önümüzdeki sezon beklentisi çok daha büyük. O yüzden valimiz, emniyet teşkilatı, havalimanı yetkilileri, ulaşım ve otel yetkilileriyle düzenli olarak toplantılara başlıyoruz. İlk toplantımızı da bugün yaptık."

HAVALİMANINDA BEKLENEN YOĞUNLUĞA GÖRE DÜZENLEMELER YAPILACAK

Antalya Havalimanı'nda pandemi koşullarında iyileştirme, önlemlerde artış ve yolcu trafiğinin rahatlatılması konularında çalışmalar yaptıklarını söyleyen Ersoy, bu amaçlara yöenlik havalimanı kapasitesinde artışa gidileceğini duyurdu.

Artan yolcu trafiği konusuna da değindiklerini belirten Ersoy, "Turizm bölgelerinde aldığımız önlemlerle ilgili ülkemize yoğun turist gönderen yabancı misyon temsilcilerine yönelik de düzenli olarak bilgilendirme prosedürleri oluşturuyoruz. Bugün güzel bir çalışma oldu, inşallah bir dizi toplantıyla sezona çok daha iyi Antalya ile girmiş olacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Antalya'da turizmcilerle bir araya geldi ile ilgili etiketler Antalya turizm Mehmet Nuri Ersoy Antalya Havalimanı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.