Kullanıcıların yüzde 70'i iOS 16'ya geçti: iOS 16'nın sunduğu özellikler neler?

Analiz şirketi Mixpanel tarafından yapılan araştırmaya göre, iOS 16'ya geçen iPhone kullanıcılarının sayısı yüzde 70'i geçmiş durumda. Peki iOS 16 güncellemesinin özellikleri neler? İşte detaylar...

Apple, iPhone kullanıcılarına yeni güncellemesini geçtiğimiz aylarda iPhone 8 ve daha yeni modeller için iOS 16 güncellemesini 12 Eylül’de yayınladı. Analiz şirketi Mixpanel'in yaptığı araştırmaya göre iPhone kullanıcıları iOS 16’ya önceki sürüme kıyasla daha hızlı geçiş yaptı.

Kullanıcıların yüzde 70'i iOS 16'ya geçti: iOS 16'nın sunduğu özellikler neler?

Mixpanel tarafından paylaşılan tabloda, iOS 16’nın yayınlandıktan yalnızca bir gün sonra iPhone’ların %6.7’sine yüklendiği, iOS 15 ilk gün yüklemesinin %6.4 oranında olduğu görülüyor. İlk gün %9.2 indirme oranıyla iOS 14, halâ en çok ilgi gören iOS sürümü. Üç günlük verilere bakıldığında iOS kullanım oranları arasındaki fark daha da açılıyor; iOS 16 benimsenme oranı %10.4. iOS 15 sürümü %9.6, iOS 14 sürümü de %14.6.

iOS 14 hala ilk günki gibi en çok indirilen sürürüm olarak yerini koruyor. Şimdiye kadar gelen iOs güncellemelerine bakılırsa; iOS 14 ile Apple, ana ekranı yenileyerek ilk kez widget’ları (araç takımlarını) getirdi. iOS 15, FaceTime, mesajlar, bildirimler için birkaç yeni özellik ve kullanıcıların telefonu bırakıp yaptıkları işe odaklanmalarını yardımcı olan Odak Modu’nu getirdi. iOS 16, yenilenmiş kilit ekranı ile geliyor. Kilit ekranı görünümünü değiştirme, iPhone kullanıcılarının iOS 16’ya geçmesinde büyük rol oynadı.

Kullanıcıların yüzde 70'i iOS 16'ya geçti: iOS 16'nın sunduğu özellikler neler? ile ilgili etiketler IOS Apple
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.