Kulislerin sorduğu son soru: Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanlığı'ndan istifa edecek mi?

Parlamenter sisteme dönüşü savunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olup Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda parti koltuğunu bırakıp bırakmayacağı merak konusu oldu. Kulislerde dolaşan son iddialara göre Kılıçdaroğlu genel başkanlığı bırakmayı düşünmüyor. Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda Faik Öztrak'a vekalet verebileceğini yazdı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Benimle misiniz?" söz sonrası Cumhurbaşkanı adayı olacağının neredeyse kesinleştiği konuşulurken, Kılıçdaroğlu sonrası CHP Genel Başkanı'nın kim olacağı merak konusu oldu. Kulislerde son günlerde CHP Genel Başkanlığı için dikkat çeken iddialar konuşulmaya başlandı. Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı seçilse bile genel başkanlığı bırakmayacağı konuşuluyor. Geçtiğimiz günlerde İBB Başkanı İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı adaylığından umudunu keserek gözünü CHP Genel Başkanlığı'na diktiği konuşuluyordu.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Kılıçdaroğlu'nun parti genel başkanlığı için vekaleti Faik Öztrak'a vereceğini yazdı. Kılıçdaroğlu'nun seçimi kaybetse bile koltuğu bırakmayacağını belirten Selvi, "Ama Erdoğan karşısında en çok oyu alan lider olarak koltuğunu sağlama almış olacak" ifadelerini kullandı.

Abdulkadir Selvi'nin "Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanlığı’ndan istifa edecek mi" başlıklı yazısından ilgili bölüm şöyle:

Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığı neredeyse kesinleştikten sonra CHP’de Kılıçdaroğlu sonrasına yönelik hazırlık başladı. Ekrem İmamoğlu, zaten bir süredir Kılıçdaroğlu’na rağmen ortak cumhurbaşkanı adayı olamayacağını görmüş, dümeni CHP Genel Başkanlığı’na kırmıştı. Kılıçdaroğlu ile ilişkilerini güçlendirmişti. Ama İmamoğlu’na kötü bir haberim olacak. Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanlığı’nı da İmamoğlu’na kaptırmamakta kararlı. CHP kulislerinin nabzını iyi tutan iki gazeteci İsmail Saymaz ile Sedat Bozkurt da cumhurbaşkanı seçilse dahi Kılıçdaroğlu’nun CHP Genel Başkanlığı’ndan istifa etmeyeceğini yazdılar.

KULİSLERDE KONUŞULANLAR

1- Saymaz ve Bozkurt da işaret etti. CHP kulislerinde Kılıçdaroğlu seçilirse Cumhurbaşkanlığı’nda güçlü bir şekilde oturabilmesi için partisinin desteğine ihtiyacı olacak tezi işleniyor. Özal ve Demirel örneği veriliyor. Özal, Çankaya’ya çıkarken partisini Mesut Yılmaz’a, Demirel, Tansu Çiller’e kaptırmıştı. Özal ve Demirel Çankaya’da partisinin desteği olmadan oturan bir cumhurbaşkanı olmanın güçlüklerini yaşamıştı.

2- Anayasa’ya göre cumhurbaşkanı seçildiğinde dahi partisinden istifa etmesine gerek yoktur. Kılıçdaroğlu, Parlamenter Sistem’e geçiş sürecini yönetecek. O nedenle Anayasa değişikliği gerçekleştirilip Parlamenter Sistem’e geçilene kadar istifa etmesine gerek yok deniliyor.

3- Kılıçdaroğlu’nun istifası halinde CHP’de Genel Başkanlık yarışı yaşanır. Parti istikrarsızlığa girebilir görüşü savunuluyor.

İMAMOĞLU’NA KÖTÜ HABER

Kılıçdaroğlu istifa etmediği takdirde CHP Genel Başkanlığı için vekaleti Faik Öztrak’a vereceği söyleniyor. Peki sonrası?
Seçimi kaybederse partisinin başına dönecek. Ama Erdoğan karşısında en çok oyu alan lider olarak koltuğunu sağlama almış olacak. Kazanırsa Parlamenter Sistem’e geçiş süreci diye devam edebilir. Erdoğan için tenkit ettikleri partili cumhurbaşkanlığının ne kadar iyi olduğunu anlatırlar, olur biter. Seçimi kazandıktan sonra istifa ederse o zaman da seçimi kazanmanın verdiği güçle istediği ismi seçtirmek isteyebilir. Özal ve Demirel bunu denemiş, başarılı olamamıştı. Aslında CHP’de seçimden sonra ne olacağını sandıktan çıkacak sonuç belirleyecek. Ama en azından seçimden önce Ekrem İmamoğlu’na CHP Genel Başkanlığı’nı kaptırmamakta kararlı.

 

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Kulislerin sorduğu son soru: Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanlığı'ndan istifa edecek mi? ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu CHP istifa genel başkanlık
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.