Kulislerden yeni iddia: CHP, HDP'den Kılıçdaroğlu'nu desteklemesini istiyor

Millet İttifakı'nda başı çeken CHP, bir yandan 6 muhalefet partisi ile görüşürken, ortak cumhurbaşkanı adayı çıkarılması için uğraşıyor. CHP'nin 6 parti ile görüşmesi sürerken HDP konusundaki tavrı ise merak konusu oldu. Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi kulislerdeki son iddiaları kaleme aldığı son köşe yazısında "HDP’nin, ittifakta yer alması istenmiyor. HDP’den tek istenen cumhurbaşkanı adayı çıkarmayıp Kılıçdaroğlu’nu desteklemesi" dedi.

CHP ve İYİ Parti'nin başı çektiği 6 partinin ortak Cumhurbaşkanı adayı çıkarmak için çalışmaları sürerken HDP'nin nasıl bir destek vereceği merak konusu oldu. Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü köşe yazısında CHP'nin HDP'den isteği konusunda dikkat çeken ifadeler kullandı. CHP'nin, HDP'nin ittifak içinde yer almasını istemediğini belirten Selvi, HDP’den tek istenen cumhurbaşkanı adayı çıkarmayıp Kılıçdaroğlu’nu desteklemesi" ifadelerini kullandı.

Selvi, CHP'li vekillerin, cezaevindeki HDP eski Eş Genel Başkanı Demirtaş'ı sık sık ziyaret ettiğine dikkat çekerek, Şimdiye kadar Demirtaş’ı cezaevinde ziyaret eden CHP milletvekillerinin sayısı HDP’lilerin üç katına ulaşmış durumda" dedi.

Abdulkadir Selvi'nin "Barış görüşmeleri ve Erdoğan’ın küresel liderliği" başlıklı köşe yazsısından ilgili bölümü şöyle:

"HDP’nin, ittifakta yer alması istenmiyor. HDP’den tek istenen cumhurbaşkanı adayı çıkarmayıp Kılıçdaroğlu’nu desteklemesi.

HDP bu öneriye kapalı değil. HDP Eş Genel Başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan, ilkeler konusunda anlaşmaya varıldığı takdirde ortak cumhurbaşkanı adayına destek verebileceklerini aylar önceden deklare ettiler.

Ama CHP işi garantiye almak için bir yandan da Selahattin Demirtaş’la görüşüyor. Demirtaş iki seçimde de HDP’nin cumhurbaşkanı adayıydı. Terör propagandasından dolayı aldığı 4 yıl 8 ay hapis cezası Yargıtay tarafından onandığı için cumhurbaşkanı adayı olamıyor. Ama Selahattin Demirtaş, cezaevinden HDP’yi yönetiyor. HDP ile Türk solunun yürüttüğü ittifak görüşmelerinin akıl hocalığını yapıyor. HDP ile Türk solunun birlikteliğini dizayn ediyor."

CHP’NİN DEMİRTAŞ İLGİSİ

"CHP, Demirtaş’ın gücünün farkında. O nedenle CHP’nin Selahattin Demirtaş’ı ziyaret trafiğinde bir artış gözleniyor. Şimdiye kadar Demirtaş’ı cezaevinde ziyaret eden CHP milletvekillerinin sayısı HDP’lilerin üç katına ulaşmış durumda."

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Kulislerden yeni iddia: CHP, HDP'den Kılıçdaroğlu'nu desteklemesini istiyor ile ilgili etiketler CHP HDP Abdulkadir Selvi cumhurbaşkanı adayı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.