Kulaktan kan gelmesi neden olur? Kulaktan kan gelmesi neyin belirtisi?

Kulağınızdan kan gelmesi durumu temizleme çubuğuyla kulak temizlemek veya yüksek sese maruz kalmak gibi basit nedenlere bağlı olarak da meydana gelen bir durumdur. Ayrıca bu durum ciddi hastalıkların habercisi de olabilmektedir. Kulakta ağrı, işitme azlığı, baş dönmesi, ateş, çınlama gibi şikayetler kulak kanaması belirtisi olabilmektedir. Kulaktan kan gelmesi neden olur? Bu konuya ayrıntılı değineceğiz. Kulaktan kan gelmesi durumunda ne yapılmalı? İşte tüm detaylar…

Birçok sebebe bağlı olarak duy organlarımızdan birisi olan kula içinde kan gelem durumu olmaktadır. Bu durum akıntı, irin ve kanın bir kombinasyonu olabilir. Başka olası nedenler de kulaktan kanamasının en yaygın nedeni yırtık veya delinmiş bir kulak zarı olabilme sorunu olabilmektedir. Ayrıca bazı ciddi hastalıkların da belirtisi olabilmektedir. Kulaktan kan gelmesi hakkında vatandaşlar bilgi sahibi olmak istiyorlar. Kulaktan kan gelmesi ne anlama gelir? Hangi hastalığın belirtisi merak edilen bu soruyu yanıtlayacağız.  Kulak içi kanaması neden olur? Darbe sonucu kulaktan kan gelmesi işte detaylar.

KULAKTAN KAN GELMESİ NEDEN OLUR?

Kulaktan kan gelmesi sebebi arasında en yaygın nedeni yırtık veya delinmiş bir kulak zarı olabilir. Ayrıca bazı ciddi hastalıklardan dolayı da kulaktan kan   gelebilmektedir.

KULAKTAN KAN GELMESİ DURUMUNDA NE YAPILMALI?

  • Öncelikle hasta sakinleştirilir, endişeleri giderilmelidir.
  • Daha sonra kanama hafif ise kulak temiz bir bez ile temizlenmelidir.
  • Kanama ciddi ise, kulağı tıkamadan temiz bir bez yardımı ile kapanmalıdır.
  • Hastanın bilinci yerinde ise hareket ettirmeden sırt üstü yatırılır eğer ki bilinçsiz ise kanayan kulak üzerine yan yatırılması gerekiyor.

 

KULAKTAN KAN GELMESİ NE ANLAMA GELİR?

Baş kulaktan kanamasının en yaygın nedeni yırtık veya delinmiş bir kulak zarı olabilir. Kulaktan kan gelmesi; akıntı, irin ve kanın bir kombinasyonu olabilme durumudur.

KULAKTAN KAN GELMESİ HANGİ HASTALIĞIN BELİRTİSİ

Kulaktan kan gelmesi durumu belirtileri şunlardır;

  • Kulaktan kan gelmesi durumu dış ve orta kulak iltihaplanmasından da kaynaklı olabilir.
  • Bir diğer neden kandaki pıhtılaşma faktörlerinin düşük olmasından kaynaklı olabilir.
  • Tümörler
  • Polip meydana gelmesi
  • Orta kulak kisti
  • Orta kulak kanseri
  • Mantar enfeksiyonları da kulaktan kan gelmesi sorunlarından da olabilir.

 

KULAK İÇİ KANAMASI NEDEN OLUR?

Kulaktan az miktarda kan gelmesi en temel nedeni travmalardan kaynaklı olabilir. Bu kulak kanamalarına kulak temizleme çubuklarıyla yapılan çok basit travmalardan bir trafik kazası ya da darbe sonucu oluşan kulak kemiği ve cildinde kulak zarında oluşan yırtılmalardan da kaynaklı olabilmektedir.

DARBE SONUCU KULAKTAN KAN GELMESİ

Kulak bölgesinde meydana gelen kanamalar birçok sebepten kaynaklı olabilmektedir. Bunlardan biri genellikle kulak temizlenirken kan gelmesi durumu olabilmektedir.

Kulaktan kan gelmesi durumu belirtilerinden biri genellikle kulak ağrısı, işitme azlığı, baş dönmesi, ateş, çınlama gibi şikayetler de kulak kanaması nedenleri arasında olmaktadır. Ayrıca yüksekten düşme sonucu kulaktan kan gelmesi ve bir darbe sonucu da kulaktan kan gelebilmektedir. Darbe sonucu kulaktan kan gelmesi travmaya girmektedir. Oluşan darbenin etkisi ile kanama eşliğinde şiddetli ağrı, çınlama hissedilmektedir. Ayrıca işitme kaybına kadar yol açabilecek bir darbeye karşı cerrahi müdahale durumu söz konusu olabilmektedir.  Hafif kulak kanaması durumunda pamuk yardımıyla hafif şekilde basılı tutarak kanamayı durdurmak gerekebilmektedir. Eğer ki yüksek bir yerden düşünce kan gelmesi durumunda yani travma durumlarında yine aynı şekilde bir pamuk yardımıyla kulaktaki kan durdurulması gerekiyor veya cerrahi müdahale gerebilir. Mutlaka bu durumda bir doktorunuza danışınız.

 

Kulaktan kan gelmesi neden olur? Kulaktan kan gelmesi neyin belirtisi? ile ilgili etiketler Kan doktor Hastane tedavi kulak kulaktan kan gelmesi kulak kanı kulak kanı nedir kulak neden kanar kulak kanı neden olur kulak kanı tedavisi
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.