Kulaklık istihbaratı: Rusların çaldığı kulaklık, konumlarını açık etti

Ukraynalı bir adamın evinden işgalci Rus askerler tarafından çalınan bir çift kablosuz kulaklık Rusya'ya çok pahalıya patladı. Kulaklığındaki uygulama sayesinde kulaklığını takip edebilen Ukraynalı, Rus birliklerinin konumunu adım adım sosyal medyadan paylaştı.

Rus güçleri savaşın başladığı ilk günlerde Ukrayna'nın başkenti Kiev'i ele geçirmek için başkentin çevresindeki yerleşim alanlarına saldırmaya başladı.

ADIM ADIM İZLENDİLER

Kiev kuzeybatısındaki Hostomel kentinde oturan Vitaliy Semenets'in evi de işgalci Rus askerleri tarafından yağmalandı. Ukraynalı adam evinden çalındığını fark ettiği kablosuz kulaklıkları sayesinde Rus birliklerini adım adım izleyip yerlerini sosyal medya hesabından duyurdu.

'NEREDE OLDUKLARINI BİLİYORUM'

Semenets, Instagram hesabı üzerinden yaptığı ilk paylaşımda, "Hostomel'deki evim Rus orkları tarafından yağmalandı. Çaldıkları kulaklıklarımdaki teknoloji sayesinde nerede olduklarını biliyorum" dedi. Adamın gönderisi kısa sürede 28 binden fazla beğeni aldı.

Rus askerleri bu ay Kiev'den geri çekilirken Semenets'in kulaklıkları sınırdan ilk önce Belarus'a götürüldü, oradan da Gomel şehri yakınlarına ulaştı. Kulaklıkların Rusya'nın Belgorod kentine ulaşması Moskova'nın Donbas bölgesine saldırı için asker topladığı iddialarını da doğrulamış oldu.

 

SuperHaber

Kaynak: İnternethaber

Kulaklık istihbaratı: Rusların çaldığı kulaklık, konumlarını açık etti ile ilgili etiketler Ukrayna Rusya Rus asker kulaklık yer konum açık etti ifşa Bluetooth
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.