Kulak kristalleri neden oynar? Şiddetli baş dönmelerinin nedeni kulak kristalleri tedavisi nasıl?

Kulak kristalleri neden oynar? Şiddetli başl dönmelerinin nedeni vertigo'nun tedavisi nasıldır? İşte detaylar..

KULAK KRİSTALLERİ NEDEN OYNAR?

Kulak ve üst yolunum yolu enfeksiyonları kulak kristali kaymasına neden olan faktörlerin başında gelir. Beynin travma geçirmesi ve ani yapılan boyun hareketleri de bu kristallerin yerinden oynamasına neden olur. Yatarken yapılan hareketler ve birden ayağa kalkmakta kristal sıvıları harekete geçirir. Kristallerin kaydığını gösteren belirtiler; ani başlayan baş dönmeleri ve mide bulantısı gibi durumlardır. Aynı zamanda baş dönmesi olmadığı halde dengesizlik hissi yaşanması kişinin kulak kristallerinin kaydığını gösteren belirtilerden biridir.

KULAK KRİSTALİNİN OYNAMASININ BELİRTİLERİ NELERDİR?

- Şiddetli baş dönmesi zeminin ayağının altından çekilmesi

- Vücut hareketlerinde dengesizlik

- Görmedeki odak noktasında bozukluk

- Kulak içinde artan çınlama ve iltihaplı akıntı

- Kulaktan yüze kadar vuran kramplar

- Uzanırken bile mide bulantısı ve baş ağrısı

- İleri durumlarda kalp ritim bozukluğu ve kan akışında hızlanma gibi belirtilerle kendini gösterir.

KULAK KRİSTALİ TEDAVİSİ NASIL YAPILIR? OYNAMA ESNASINDA YAPILMASI GEREKENLER;

Kulak burun boğaz doktorunun yapacağı denge testleriyle kulak kristallerinin yerinden oynayıp oynamadığı tespit edilir. Kulak kristalleri yerinden oynayan kişinin hareket ederken daha dikkatli olması tavsiye edilir. Baş dönmesi esnasında baş fazla hareket ettirmeden sabit bir yerde durulması sağlanması. Bol bol su tüketimi sağlanmalı. Ataklar sırasında hareket halinde iken hemen bir yere uzanmak ya da oturmakta fayda var.

Kulak kristalleri neden oynar? Şiddetli baş dönmelerinin nedeni kulak kristalleri tedavisi nasıl? ile ilgili etiketler sağlık kulak kristalleri vertigo
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.