Kulak iltihabına ne iyi gelir? Orta kulak iltihabı nasıl iyileşir?

Gündelik yaşantımızda toplumda yaygın bir şekilde görülen sağlık sorunlarından birisi olan kulak iltihabı yani diğer adı ile Otitis media ya da orta kulak iltihabı olarak bilinen bir durumdur. Bu sağlık sorunu genellikle kulak zarının arkasında sıvı birikimi, orta kulakta kızarıklık, şişme ve ağrı ile seyreden bir enfeksiyondan kaynaklı bir hastalıktır. Kulak iltihabına ne iyi gelir? Bu konuya ayrıntılı değineceğiz. Orta kulak iltihabı nasıl iyileşir? İşte tüm detaylar…

Kulak iltihabı diğer adı ile Orta kulak olarak bilinen toplumda yağın bir hastalık olan bu rahatsızlık boğaza, östaki borusu adı verilen bir kanalla bağlanmaktadır. Alerji, soğuk algınlığı, boğaz enfeksiyonu veya solunum yolu enfeksiyonu östaki tüpü etrafındaki alanın şişmesine neden olur. Daha sonra bu durum sıvının orta kulaktan genize boşalmasını önleyebilmektedir. Genize boşalımı gerçekleşmeyen sıvı kulak zarı arkasında toplanmaktadır. Bu sıvıda meydana gelen bakteri ve virüsler orta kulak enfeksiyonuna neden olmaktadır. Orta kulak iltihabı neden olur? Belirtileri merak edilen bu soruyu yanıtlayacağız. İyileşme belirtileri nelerdir? Yetişkinlerde ve bebeklerde orta kulak işte detaylar.

ORTA KULAK İLTİHABI NEDEN OLUR?

Orta kulak iltihabı ya da kulak iltihabı durumu genellikle orta kulak enfeksiyonu, soğuk algınlığı, grip gibi bir enfeksiyon nedeniyle orta kulakta mukus oluşmasıyla ortaya çıkan bir durum olarak bilinmektedir.

ORTA KULAK İLTİHABI BELİRTİLERİ

Gündelik hayatımızda sıkça karşılaşılan bir durum olan orta kulak iltihabı belirtileri şunlardır;

  • Kulak ağrısı
  • Uyku problemi
  • Halsizlik ve yorgunluk hissi,
  • Huzursuzluk ve ağlama
  • Duyma sorunları, işitmeme kaybı
  • Denge kaybı
  • Yüksek ateş
  • Kulaktan akıntı meydana gelmesi durumu orta kulak iltihabının belirtileri arasında olmaktadır.

 

KULAK İLTİHABINA NE İYİ GELİR?

  • Orta kulak iltihabına genellikle iyi gelenler arasında bitkisel tedavi yöntemlerinden biri olarak sarımsak suyu gelmektedir. Doğal bir antibiyotik olan sarımsak, iltihabın kurumasına yardımcı olur ve iltihaba bağlı ağrının azalmasını sağlar.
  • Kulakta meydana gelen ağrıların giderilmesi için doktorun tavsiye ettiği basit ağrı kesiciler kullanılabilir.
  • Ağrıyı hafifletmek için kulağa sıcak pres yapılabilinir.
  • Pamukla kulakta meydana gelen akıntıları silinmelidir.
  • Kulak temizleme çubuğu ya da parmağınızı kesinlikle kulağın içine sokmayınız.
  • Duş alırken su veya şampuanının kulak içine girmemesine özen gösteriniz.
  • Sigara dumanından kaçınmaya özen gösterin.

 

Kulak iltihabına ne iyi gelir? Orta kulak iltihabı nasıl iyileşir?

ORTA KULAK İLTİHABI NASIL İYİLEŞİR?

Orta kulak iltihabı olan hastalar doktorun tavsiye edeceği basit ağrı kesiciler kullanarak kulakta meydana gelen ağrıyı dindirebilmeye yardımcı olabilir. Ayrıca ağrıyı hafifletmek için kulağa sıcak pres uygulanabilir. Meydana gelen kulak akıntılarını pamukla silinmelidir. Bu şekilde orta kulak iltihabının iyileşmesi sağlanabilinmektedir.

ORTA KULAK İLTİHABI İYİLEŞME BELİRİTLERİ

Hayatımızı olumsuz yönde etkileyen durumlardan birisi olan orta kulak iltihabı iyileşme belirtileri öncelikli olarak ağrıların azalması ve duyma probleminin azalması gibi problemlerinin gitmesi ile kendini göstermektedir.

YETİŞKİNLERDE ORTA KULAK İLTİHABI

Yetişkinlerde orta kulak iltihabı, ağrı ve tıkanıklık hissi ile kendini gösterebilmektedir. Ayrıca kulakta çınlama ve zonklama gibi şikâyetler meydana gelebilir. Ayrıca kulak akıntısı, işitme sorunları, yüksek ateş ve kulakta ağrı meydana gelebilir. En kısa zamanda doktorunuza danışmanızda fayda var. Bunun için hastanelerin kulak burun ve boğaz bölümüne randevu alınız.

BEBEKLERDE ORTA KULAK İLTİHABI

Bebeklerde orta kulak iltihabı belirtisi, genellikle soğuk algınlığı sonrası ani başlayan kulak ağrısı ve yükse ateş şeklinde olmaktadır. Ayrıca daha çok huzursuzluk, ateş, kulağını yastığa sürtme ya da elini kulağına götürme gibi belirtiler de meydana gelebilinmektedir.

 

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.