Kuğu fırtınası nedir?

Kuğu fırtınası nedir? Türk denizcilerinin yüzlerce yıllık gözlem ve deneyimlerle oluşturduğu fırtına takvimi çerçevesinde kuğu fırtınası da yer alıyor. Kuğu fırtınası bahar aylarında bile kışı yaşamamıza sebep oluyor. Peki kuğu fırtınası nedir? Neden olur? Ne zaman olur? Detaylar haberimizde...

Kuğu fırtınası olarak bilinen halk takvimine göre birkaç gün sapma payı olan fırtınanın 17-18 Nisan’da yaşanması bekleniyor. Yapılan haberler sonucunda kuğu fırtınasının ne olduğu, ne zaman olduğu vatandaşlar tarafından merakla araştırılmaya başlandı. Peki kuğu fırtınası nedir? Ne zaman olur? Detaylar haberimizde...

Kuğu fırtınası nedir?

KUĞU FIRTINASI NEDİR?

Kuğu fırtınası, geleneksel fırtına takvimine göre her yıl 16 Nisan’da başlayan ve 3 gün süren bir fırtınadır.

Fırtına takvimi, denizcilerin uzun yılların gözlemlerine dayanarak oluşturdukları bir takvimdir. Bu takvimde yer alan fırtınaların 1-2 gün sapmayla da olsa tuttuğu bilinmektedir.

KUĞU FIRTINASI NE ZAMAN OLUR?

Türk denizcilerinin yüzlerce yıllık gözlem ve deneyimlerle oluşturduğu fırtına takvimi çerçevesinde kuğu fırtınası da yer almaktadır. Bahar mevsiminde meydana gelen ve tüm yurdu etkisine alan kuğu fırtınası nedeniyle şiddetli rüzgar ve yağışlı hava, kışı adeta yeniden getirir. Kuğu fırtınası her yıl tahmini olarak 16 Nisan'da başlar ve 3 gün devam eder. Genellikle 16-17-18 Nisan tarihlerinde etkili olan kuğu fırtınası bazı yıllar bir-iki gün kadar değişkenlik gösterebilir.

Kuğu fırtınası nedir? ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.