Kudüs'teki Kutsal Kabir Kilisesi'nin kapısına kilit vuruldu! Kapıyı kilitleyen ise bir Müslüman...

Koronavirüs salgını nedeniyle ibadethaneler bir bir kapanıyor. Bunlardan biri de en son 1349 yılında veba salgını ile kapısını kapatan Kutsal Kabir Kilisesi oldu. Kiliseye kilidi vuran ise kilisenin anahtarını yedinci yüzyıldan bu yana elinde bulunduran Müslüman ailenin üyesi oldu.

Kudüs'teki Kutsal Kabir Kilisesi'nin kapısına 1349'dan beri ilk kez koronavirüs salgını nedeniyle kilit vuruldu. 

Kutsal Kabir Kilisesi, Kudüs'ün Hristiyan mahallesinde bulunuyor.

ANAHTARI MÜSLÜMAN BİR AİLEDE

Hristiyan alemi için iki önemli mekan olan İsa peygamberin çarmıha gerildiği, gömüldüğü ve daha sonra dirildiği söylenen boş mezara ev sahipliği yapan kilisenin anahtarları yedinci yüzyıldan bu yana sunni Müslüman bir ailede bulunuyor.

Kudüs'teki Kutsal Kabir Kilisesi'nin kapısına kilit vuruldu! Kapıyı kilitleyen ise bir Müslüman...

VEBA SALGININDA KAPISINI KAPATMIŞTI

1349'da Veba salgını sebebiyle kapısına kilit vuran Kudüs'teki Kutsal Kabir Kilisesi, yüzyıllar sonra bugün de Koronavirüs salgını sebebiyle kapılarını dünyaya kapattı.

Kudüs'teki Kutsal Kabir Kilisesi'nin kapısına kilit vuruldu! Kapıyı kilitleyen ise bir Müslüman... ile ilgili etiketler Kudüs Kilise Koronavirüs Korona kutsal kabir
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.