Küçükkaya'nın basın özgürlüğü anlayışı

Yaptığı yayınlarda 'ifade özgürlüğü' ve 'basın özgürlüğü'nden dem vuran FOX TV sunucusu İsmail Küçükkaya, eski eşi Eda Demirci'nin kendisi hakkında konuşmaması için tedbir kararı çıkarttı. Bununla yetinmeyen Küçükkaya, durumu haberleştiren gazetecilere de dava açtı. Konuyla ilgili bir yazı yazan Sabah yazarı Mevlüt Tezel, "Sansür makinesi gibi çalışıyor. Kadın dernekleri de İsmail'i çok seviyor!" dedi.

Geçtiğimiz haftalarda sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Eda Demirci, FOX Tv sunucusu İsmail Küçükkaya tarafından şiddet gördüğünü iddia ederek, kadın savunucularına çağrıda bulunmuştu.

Demirci, "19 Nisan'da davam var, ilk defa çağrıda bulunuyorum. Üç yıldır bu mücadeleyi veriyorum, kanser oldum. Bana atılan yumruk, gördüğüm psikolojik şiddetin yanında hiç kalır. İnanın bana üç gün önce sokakta şiddet gören kadının yanında olmak istedim. Çünkü o kimseye bir şey ispatlamak zorunda değil. Kimse onu yalancı, paracı, şucu-bucu denmiyor. Yalnız kalmaktan yoruldum. Bu ikiyüzlülüğün son bulması gerekiyor. Son bulursa kadına şiddet de azalabilir. Şimdi bu konuşma için de dava açabilirler artık her şeyi göze aldım. Kadınlardan, derneklerden, siyasilerden destek bekliyorum. Beni dinleyin. Bir mağdur kadın konuşmak istiyor ama kimse dinlemiyor." demişti.

Küçükkaya daha önce defalarca yaptığı gibi eski eşi Demirci için bir aylık tedbir kararı aldırdı. Demirci, bu süre zarfında Küçükkaya'ya ilişkin sosyal medya ve diğer kamuya açık platformlarda herhangi bir paylaşım ya da yorumda da bulunamayacak.

"BU DAVALAR PSİKOLOJİK ŞİDDETE GİRİYOR"

Konuyu bugünkü köşe yazısında ele alan Sabah yazarı Mevlüt Tezel, "Aslında tüm bu davalar, susturulmak da psikolojik şiddete giriyor." dedi.

Küçükkaya'nın sırf bu şiddeti yazdıkları için kendisine, Günaydın yazarı Ömer Karahan ve başka gazetecilere de dava açtığını kaydeden Tezel, "Muhtemelen bu yazı için de dava açar! Ekranda özgürlük nutukları çekiyor ama adam 'sansür makinesi' gibi çalışıyor! Herkesi susturmak için zekice tazminat davaları açıyor, gazetecileri yıldırmaya çalışıyor!" ifadesini kullandı.

Küçükkaya gibi güçlü insanların sürekli dava açıp tedbir kararı aldırıp insanları susturduğuna dikkat çeken Tezel, şunları söyledi:

"Kadın hakları konusunda ahkam kesen birçok ünlü köşe yazarı da Küçükkaya'yı üzmemek, onunla arasını bozmamak için Demirci hakkında tek kelime yazmıyorlar. Hepiniz iki yüzlüsünüz! Ya kadın derneklerine ne demeli? İstanbul Sözleşmesi için gösteri yaparlar ama dayak yiyen, psikolojik şiddet yüzünden kanser olan Demirci'ye destek olmazlar! Demirci kadın değil mi? Bu nasıl iki yüzlülük? Muhalif diye Küçükkaya'nın arkasında duran kadın dernekleri, kadın döven bir 'sansür makinesi'ne yardım ettiklerinin farkında değil mi?"

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Küçükkaya'nın basın özgürlüğü anlayışı ile ilgili etiketler İsmail Küçükkaya Şiddet eda demirci sansür Mevlüt Tezel
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.