Küçük tansiyon neden düşer? Düşük tansiyona ne iyi gelir?

İnsanlarda düşük tansiyon sorunu her daim belli yaşlarda yaşanmaktadır. Önemli bir sağlık sorunu başlangıcı olan düşük tansiyon ani göz kararması ve baş dönmesi ile başlar. Peki, küçük tansiyon neden düşer?

Ayağa ani kalkışlar esnasında nükseden tansiyon düşmeleri kişide baş dönmesi yaparak tatsız sonuçlar ortaya çıkarır. Yatarken ya da otururken şiddetli bir hızla ayağa kalkmak gibi hadiseler insanlardaki kan basıncının ani şekilde düşmesine sebebiyet verir ve bunun sonucunda da baş dönmesi ve baygınlık hissi belirginleşir.

Beyne yeteri kadar kan gitmemesi gibi durumlarda şuur kaybı da yaşanabilir. Hafif şekillerde ayakta uzun kaldığımız zamanlarda ya da birden bire ani kalkışlarda göz kararmaları ile baş dönmeleri olabilir.

Küçük tansiyon neden düşer?

Sağlıklı bireylerde 120/80 olan tansiyonun kan basıncının düşmesi sonucu 90/60’dan da az olduğu dönemlere küçük tansiyon adı verilir. Bu gibi durumlarda düşük tansiyonun dengelenmesi her zaman büyük bir önem arz eder.

Küçük tansiyon neden düşer? Düşük tansiyona ne iyi gelir?

Düşük tansiyonun en belirgin özellikleri arasında; yorgunluk, baş dönmesi, sersemleme, bulantı, terleme, bulanık görme, nemli bir cilt, konsantrasyonda azalma görülür. Ciddi durumlarda ise bilinç kaybı, soğuk ve soluk bir cilt, hızlı solunum zayıf ya da hızlı nabız oldukça risklidir.

Düşük tansiyona ne iyi gelir?

Düşük tansiyona rastlanıldığında en önemli etmen duruma göre değişiklik göstermesidir. Kullanılan bir ilaç yada düşük tansiyona sebep verebilecek bir rahatsızlık bulunuyorsa ilaç dozunun azaltılarak en yakın bir hekim ya da doktora başvurulmalıdır.

Küçük tansiyon neden düşer? Düşük tansiyona ne iyi gelir? ile ilgili etiketler Küçük tansiyon Düşük tansiyon tansiyon
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.