Küba'da neler oluyor? O ABD bayrağının anlamı ne?

ABD'nin yaptırımları ile yıllardır mücadele eden Küba'da bardağı taşıran son damla koronavirüs salgını oldu! Pandemi nedeniyle ekonomik sıkıntıları kat kat artan Kübalılar sokağa döküldü ve komünist yönetim döneminde eşine rastlanmamış bir olay yaşandı! Göstericiler Amerikan bayrağı açtı! O bayrağın siyasi yankıları ise Türkiye'de bile hissedildi...

Küba'da, Covid-19 salgını ve ekonomik sıkıntılardan bunalan halk ülke çapında hükümete karşı protesto eylemi düzenledi. Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel protestolarla ilgili Amerika Birleşik Devletleri'ni (ABD) suçladı ve devrimcileri eylemcilerle yüzleşmeye çağırdı.

Başkent Havana'da, çoğunluğu gençlerden oluşan yüzlerce kişi ile başlayan yürüyüş kısa zamanda büyüdü. Eylemi gören halkın bir kısmı sokağa inip yürüyüşe katılırken, bir kısmı evlerinin balkonundan destek verdi.

İki buçuk saat barışçıl şekilde süren yürüyüşe bazı göstericilerin kaldırım taşlarını sökerek polise fırlatması ve boş bir polis arabasını devirmesi üzerine güvenlik güçleri müdahale etti. Göz yaşartıcı bomba ile göstericileri dağıtmaya çalışan polisin eylemcilere dayak attığı ve onlarca kişiyi tutukladığı bildirildi. Müdahale eden polislerin içinde üniformalıların yanı sıra sivil kıyafetli kişilerin olması dikkat çekti.

ABD BAYRAĞI AÇILDI!

Gösteriler sırasında bir kişinin Amerikan bayrağı çıkardığı, ancak bayrağın eylemcinin yanındakiler tarafından hemen elinden alındığı da gelen haberler arasında.

San Antonio de los Banos'taki gösteriler üzerine kente gelen Devlet Başkanı Diaz-Canel "Sanki pandemi dünyanın başka yerinde yokmuş gibi Küba-Amerikan mafyası sosyal medya influencerlarına ve YouTubeculara iyi para vererek bu eylemleri yarattı" sözleriyle olaylardan ABD'yi sorumlu tuttu.

ABD BAYRAĞI TÜRK KOMÜNİSTLERİ BİLE TEDİRGİN ETTİ!

Küba Devlet Başkanı Miguel Díaz-Canel Bermúdez ise yaşanan gelişmeler üzerine halkı sokağa çağırdı.

Bermúdez "Devrimi teslim etmeyeceğiz" diyerek "tüm devrimcileri Küba halkının devrimini savunmak için" sokaklara çağırdığını duyurdu.

Bu çağrının ardından Küba'nın dört bir yanında komünizm destekçileri sokağa dökülürken, ellerinde Fidel dövizleriyle devrime sahip çıktıklarını bir kez daha gösterdiler.

Küba'da yaşanan gelişmeler tüm dünyada yakından takip edilirken, ülkede yaşanan ilginç gelişmeler Türkiye'de de yankı buldu.

Türkiye İşçi Partisi, "Küba halkı, bir kez daha tüm zorluklara rağmen ABD'nin emperyalist hayallerini boşa düşürmek için ayakta. Direnen Küba halkını dayanışma duygularımızla selamlıyoruz. Küba özgür kalacak, sosyalizm yaşayacak." mesajı paylaşarak Küba'daki komünist rejime desteğini açıkladı.

Açıklamada Fidel Castro rejiminin efsanevi sloganı "Viva la Cuba, viva la revolucion!" de etiket olarak kullanıldı.

Küba'da neler oluyor? O ABD bayrağının anlamı ne? ile ilgili etiketler Küba Koronavirüs havana yürüyüş gösteri
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.