Küba kanser aşısı nedir? Hangi kanser türlerinde kullanılır?

Küba kanser aşısı nedir? Sağlık Bakanlığınca,aşı ile ilgili bir açıklama yapıldı. Bakanlığın açıklamasına göre; Küba ile aşı, kanser aşısı ve ilaçları konusunda çalışma grubu kurma kararı alındığı yer aldı. Peki Küba kanser aşısı nedir? Hangi kanser türlerinde kullanılacak? Detaylar haberimizde...

Küba kanser aşısı nedir? Gündemde Küba aşısı ile ilgili detaylar araştırılıyor. Küba ile aşı, kanser aşısı ve ilaçları konusunda çalışma grubu kurma kararı Sağlık Bakanlığınca alındı. Bu karar sonrasında detaylar merak edilmeye başlandı. Peki Küba kanser aşısı nedir? Merak edilen detaylar haberimizde...

Bakanlık'tan yapılan açıklamada, "Uluslararası işbirliğimizi artırıyoruz. Küba ile aşı, kanser aşısı ve ilaçları konusunda çalışma grubu kurma kararı alındı" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Küba’dan bir heyetin bu hafta Türkiye'ye geleceği kaydedildi.

KÜBA AŞISI NEDİR?

Küba aşısı, immünoterapötik bir ajan. Racotumomab 3. ve 4. ‘küçük hücreli dışı’ akciğer kanserinde etkili oluyor. Küçük hücreli dışı akciğer kanseri, akciğer kanserlerinin yüzde 80-85 gibi büyük bir oranını oluşturuyor.

AŞI

Aşı, hastalıklara karşı bağışıklık sağlama amacı ile insan veya hayvan vücuduna verilen, zayıflatılmış hastalık virüsü, hastalık etkeninin parçaları veya salgıları ile oluşturulan çözeltidir.

Mikroplar veya virüslerce oluşturulan hastalıklara karşı vücut, bağışıklık sistemi ile yanıt verir. Bağışıklık sisteminin hastalık etkeni vücuda girmeden, yani hastalık gelişmeden, etkeni tanıması ve onu yenecek yanıtı geliştirmesi (Örneğin vücudun gerekli antikoru üretmesi), aşılamanın temel ilkesidir. Bu amaçla hastalık yapma yetisi azaltılmış hastalık etkeni, tüberküloz (BCG) aşısında olduğu gibi, kullanılabilir.

Tüm hastalık etkenleri için hastalık yetisi azaltılmış mikro organizma bulunamayacağı için, etkenin dış kılıfı gibi parçaları ya da salgıladığı maddeler, difteri (DBT) aşısı gibi, kullanılabilir.

Aşı, özellikle küçük çocuklara her ne kadar korkutucu ve ürkütücü görünse de aşı sağlık içindir, aşırı veya fark edilemeyecek kadar etkisiz virüsler, salgınlar vb. için hem çok önemlidir hem de faydalı bir önlemdir.

Küba kanser aşısı nedir? Hangi kanser türlerinde kullanılır? ile ilgili etiketler Küba kanser
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.