Küba ile Türkiye arasında işbirliği!

Küba ile ilaç, aşı ve tıbbi cihaz alanında mutabakat zaptı imzalandığını söyleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Küba ile imzalanan anlaşmanın hem sağlık alanında hem de ticari alandaki ilişkilerimize katkı sağlayacağına inandığını söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı yazılı açıklamada, bakanlığının temel stratejik hedeflerinden olan yerlileşme ve millileşme konusunda uluslararası iş birliklerimizi artırmaya devam ettiklerini kaydetti. Bu hedef doğrultusunda attıkları adımlara bir yenisinin eklendiğini belirtin Bakan Koca şöyle dedi:

“Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’muz (TİTCK) ile Küba Devlet İlaç ve Tıbbi Cihazların Kontrol Merkezi (CECMED) arasında Mutabakat Zaptı imzalandı. Bu anlaşma ile iki kurum arasında etkin bir iş birliği kanalının kurulmasını ve her iki toplumun güvenli, etkili ve kaliteli beşerî tıbbi ürün ve cihazlara erişiminin sağlanmasını amaçlıyoruz.
Küba Sağlık Bakanı Sayın Jose Angel Portal Miranda ile Mayıs ayında Cenevre’de gerçekleştirdiğim ikili görüşmenin ardından iki ülke arasında Çalışma Grubu oluşturduk. Yürütülen görüşmeler neticesinde TİTCK ve CECMED arasında ilaç, aşı ve tıbbi cihaz alanında Mutabakat Zaptına imza atıldı. Bu sayede sağlık alanındaki iş birliğimizi artıracak ve iki ülke ürünlerine karşılıklı olarak daha hızlı erişim imkânı sağlayacağız. Mutabakat Zaptı, özellikle inovatif molekül geliştirme ve onkoloji çalışmalarında önemli tecrübeye sahip olan Küba ile karşılıklı uzman değişimi, teknoloji transferi, kanser aşısı ve klinik araştırmalar konusunda bilgi paylaşımı, mevzuat alanında tecrübe paylaşımı gibi konuları da kapsıyor.”

Sağlık Bakanı Koca, Küba ile imzalanan anlaşmanın hem sağlık alanında hem de ticari alandaki ilişkilerimize katkı sağlayacağına inandığını de kaydetti.

Küba ile Türkiye arasında işbirliği! ile ilgili etiketler Sağlık Bakanlığı Küba Fahrettin Koca Sağlık Bakanı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.