Kuaför ve berberler kapatıldı mı? Ne zaman kapanacak?

Kuaför ve berberler kapatıldı mı? Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkmış olan ve tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını Türkiye'de de görüldü. Ülkemizde 9 kişinin ölümüne sebep olan virüs nedeni ile birçok iş yeri kepenk indirdi. Çoğu kişi kuaför ve berberlerin kapatılıp kapatılmadığını merakla araştırmaya devam ediyor. Peki, Kuaför ve berberler kapatıldı mı? Ne zaman kapanacak? Detaylar haberimizde...

Kuaför ve berberler kapatıldı mı? COVID-19 virüsü tüm dünyayı etkisi altına aldı. Ölümcül virüsün ülkemizde de görülmesi sağlık önemlerinin artırılmasına ve tedbirlerin alınmasına neden oldu. Okullar geçici bir süreliğine kapatıldı ve birçok iş yeri faaliyeti bir süreliğine durdurdu. Vatandaşlar kuaför berberlerin ne zaman kapatılacağını merakla arama motorlarından araştırmaya devam ediyor. Peki, Kuaför ve berberler kapatıldı mı? Ne zaman kapanacak? Detaylar haberimizde...

KUAFÖR VE BERBERLER KAPATILDI MI?

Gelen son dakika haberine göre; İçişleri Bakanlığı, berber, güzellik salonu ve kuaförlerin faaliyetleri bugün 18:00 itibariyle durdurulduğunu duyurdu.

KORONAVİRÜS HANGİ YAŞTAKİLERİ ETKİLİYOR?

31 Aralık 2019'da Çin tarafından açıklanan ilk koronavirüs vakasının üzerinden 73 gün geçti. Salgın ilk olarak Çin'in Vuhan bölgesinde ortaya çıkarken, kısa süre zarfında dünyadaki birçok ülkeye hızla yayıldı.

100 binin üzerinde kişiye bulaşan virüs 4 bin 284 kişinin hayatına mal oldu. İstatistiklere bakıldığında koronavirüse karşı en yüksek ölüm oranı 80 yaş ve üzerindeki kişileri gösteriyor. Bu yaş grubunda koron virüs kapanlardaki ölüm oranı yüzde 14.8. 70 - 79 yaşları arasındaki kişiler için bu oran yüzde 8 olarak açıklandı.

Dünya Sağlık Örgütü'nden alınan veriler üzerine oluşturulan rapora göre, bu oran 60 - 69 yaş grubu için yüzde 3.6, 50 - 59 yaş grubu için 1.3, 20 -29 yaş grubu için yüzde 0.4

 

İstatistiklere bakıldığı zaman koronavirüs nedeniyle ölüm oranın en az görüldüğü yaş grubu ise 10-19 , 20-29 ve 20-39 yaş grupları.

Söz konusu rapora göre, bu yaş gruplarında koronavirüs kapan ve bu nedenle hayatını kaybedenlerin oranı yüzde 0.2. Başka bir deyişle bu yaş gruplarında koronavirüs kapan her 1000 kişiden 2'si hayatını kaybetti.

 

Kuaför ve berberler kapatıldı mı? Ne zaman kapanacak? ile ilgili etiketler Koronavirüs Korona 2020 Son dakika Koronavirüsü berber kuaför
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.