Evde çıtır çıtır kruvasan nasıl yapılır? Fransa'da bile böyle güzeli yok! İşte kruvasan tarifi!

Kruvasan, Türkçe "ay çöreği, hilal açması" anlamına gelen Avusturya kökenli, hilal şeklinde olan bir yiyecektir. Son dönemlerin en popüler lezzetleri ardında yer alan kruvasanın evde nasıl yapılabileceği büyük bir merakla araştırılıyor. Peki, evde kruvasan nasıl yapılır? İşte kruvasan tarifi! Ayrıntılar haberimizde...

Çıtır çıtır lezzetiyle, peynir gibi tuzlu veya sürülebilir çikolata gibi tatlı seçeneklerle birlikte tüketilebilecek kruvasan son dönemin en popüler lezzetlerinden biri. Peki, evde çıtır çıtır kruvasan nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

Evde çıtır çıtır kruvasan nasıl yapılır? Fransa'da bile böyle güzeli yok! İşte kruvasan tarifi!

KRUVASAN MALZEMELER 

2 adet yumurta (Akı içine, sarısı üzerine)

1 su bardağı ılık su

1 su bardağı ılık süt

1 su bardağı sıvı yağ

1 paket yaş maya

1 tatlı kaşığı tuz

2 yemek kaşığı toz şeker

6 su bardağı kadar un

Ara katlara sürmek için 

100 g oda sıcaklığında tereyağı

KRUVASAN NASIL YAPILIR?

Önce sütü, suyu ve şekeri bir kaba alın. Mayayı eritin, sıvı yağı, yumurta aklarını ve azar-azar unu ilave ederek ele yapışmayan güzel bir hamur elde edin. Hamuru 4-5 dakika kadar tezgahın üzerinde yoğurun. 

Daha sonra hamuru 10 eşit parçaya bölüp, pasta tabağı büyüklüğünde merdane yardımı ile hafif un serperek 10 bezeyi açın.

Bezelerin üzerine her tarafına gelecek şekilde tereyağı sürüp üst üste dizin (En üst kata sürmeyin).

Üzerini streç film ile örtüp buzdolabında 1 saat bekletin. Dinlenen hamuru buzdolabından çıkarıp merdane yardımı ile 1 cm kalınlığında açabildiğiniz kadar büyütün.

16 eşit parçaya bölüp, baş tarafına bıçakla 2 cm kesik atın. 1 tatlı kaşığı krem çikolata koyup rulo şeklinde sarın.

Not: Çikolata tercihe göre konulabilir.

10-15 dakika kadar tepside bekletip üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derecede 20 dakika kadar pişirin. İlk sıcaklığı çıkınca üzerine pudra şekeri eleyerek servis yapın.

 

Evde çıtır çıtır kruvasan nasıl yapılır? Fransa'da bile böyle güzeli yok! İşte kruvasan tarifi! ile ilgili etiketler kruvasan çörek
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.