Krizin fırsat yönünü kripto paralar yakaladı

ABD’de ve Avrupa’daki bankacılık krizi kripto paraları alternatif yatırım aracı işlevini güçlendirdi. Çince krizin aynı zamanda fırsat anlamına gelmesi durumunu kripto paralar ispat etti. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Coinbase borsasının son yaptığı araştırma, ABD bankacılık krizinin, kripto paraları alternatif yatırım ve korunma aracı olarak görülmesini sağladığını gösteriyor. Raporda, açık blok zincirleri ve şeffaf akıllı kontratların bankacılık sistemine oranla daha güvenli olmasının, artık kalabalıklar tarafından fark edilmeye başlandığı belirtildi.

Krizin fırsat yönünü kripto paralar yakaladı

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase’in kurumsal araştırmalardan sorumlu yöneticisi David Duong, yaşanan son bankacılık krizinin kripto paraların önemini gösterdiğini, insanların da artık bunu daha çok farkına varmaya başladığını belirtti.
Orta ve uzun vadede güçlenecek
Borsanın konuyla ilgili yazdığı raporunda değerlendirmelerde bulunan Duong şu ifadeleri kullandı:

“Orta ve uzun vadede kripto paraların çok daha güçleneceğini görüyoruz. Açık, güven problemi olmayan blok zincirlerinin yanı sıra şeffaf akıllı sözleşmeler, bankacılık krizinde görülen kötü risk yönetimleriyle taban tabana zıt bir şekilde konumlanıyor”

Duong özellikle Credit Suisse kriziyle bu sistemin kısa süre içerisinde Avrupa’ya sıçrayabildiğinin görüldüğünü de belirtti:

“Teknik bazı durumlardan ötürü kripto paralar bu dönemde dayanıklılık gösterdi. Bunun yanı sıra artık insanların da alternatif bir yatırım aracı olması konusunda farkındalık yaşadığını görmeye başladık. Bankalar ve büyük geleneksel finans kurumları zorluklar yaşarken, kripto para fiyatlarında ise kayda değer bir yükseliş olması tesadüf değil. Credit Suisse gibi büyük bir kurum kısa süre içerisinde büyük sorunlar yaşamaya başladı”

Krizin fırsat yönünü kripto paralar yakaladı ile ilgili etiketler ekonomi Kripto para ABD
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.