Krize neden olan projede Belediye ve ODTÜ anlaştı...

ODTÜ kampüsünden geçmesi planlanan ve Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ni (ODTÜ), karşı karşıya getiren yeni yol projesinde önemli bir gelişme yaşandı. Belediye Başkanı Melih Gökçek ile ODTÜ Rektörü Mustafa Verşan Kök Ankara Valisi Ercan Topaca’nın da katıldığı toplantıda ortak bir protokol imzalayarak anlaştı.

Bilkent Entegre Sağlık Kampüsünün bulunduğu bölgede (Şehir Hastanesi) trafiği rahatlatacak projenin uygulanması ile ilgili olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi Rektörlüğü arasında anlaşma, devreye Ankara Valiliği’nin girmesiyle sağlandı. Valilikten yapılan açıklamada imzalanan protokole göre şu kararlar üzerinde anlaşma sağlandı:

ÜST KISMA ZARAR VERİLMEYECEK

ODTÜ Teknokent Kavşağı ile 1071 Malazgirt Bulvarı arasında bağlantıyı sağlayacak tünelin kampüs alanının üst yüzey bölgesine zarar verilmeksizin yeraltından yapılmasına karar verildi. Tünelin giriş ve çıkışındaki kavşak bağlantı alanlarında gerektiğinde aç-kapa imalatları yapılması ve tahribatın minimum seviyede tutulması öngörüldü.

TÜNEL ODTÜ GÖZETİMİNDE YAPILACAK

Tünel projesi Orta Doğu Teknik Üniversitesinin gözetim ve mutabakatı çerçevesinde yürütülecektir. Aysel Sabuncu Yaşam Merkezinin bulunduğu bölgeden başlayan ve ODTÜ arazisinin sınırına en yakın bölgelerinden geçerek İncek Bulvarına ve daha sonrasında Ankara Çevre Otoyoluna bağlanacak olan bulvarın Jandarma Komutanlığı Hava Radar arazisi bölgesine kadar olan ve ODTÜ alanında kalan yaklaşık 4,8 km'lik kısmının yapımına karar verildi.

BELEDİYE AĞAÇLANDIRMA YAPACAK

Proje kapsamında nakledilecek veya kaldırılacak ağaç ve çalı gruplarının 2 katından az olmamak üzere ağaç ve çalı grubu, Orta Doğu Teknik Üniversitesinin göstereceği alanlara dikilecek ve yol güzergahının her iki tarafında kalan kısımlar Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından ağaçlandırılacaktır.

ODTÜ’YE ALAN TAHSİS EDİLECEK

Proje kapsamında yol olarak kullanılan 36 hektarlık alan karşılığı olarak Orta Doğu Teknik Üniversitesi alanına bitişik veya en yakın bölgeden 36 hektardan az olmamak üzere alan, Ankara Valiliği’nin koordinasyonunda Orta Doğu Teknik Üniversitesine tahsis edilecektir.

GÖKÇEK DE TWİTTER’DAN DUYURDU

Yeni anlaşmayı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de Twitter hesabından duyurdu. Gökçek paylaşımında, Bilkent şehir hastaneleri trafiğini rahatlatmak için odtü arazisinde yapılacak tünel ve bulvar için ODTÜ VE ABB arasında anlaşma sağlandı. ODTÜ ve Büyükşehir arasında yapılan protokol valilikde imzalandı. Protokol görüşmeleri karşılıklı anlayış ve saygı çerçevesinde geçti” ifadelerine yer verdi.

Gökçek şu ifadeleri de kullandı:

"ODTÜ camiası ve yönetiminin Ankara halkına yaptığı jest dolayısıyla Ankara'lılar adına şükranlarımı sunuyorum.. Bu başlangıcın bundan sonra Ankara, ODTÜ ve Ankara halkına yeni birlikteliklerin yolunu açacağını temenni ve umut ediyorum.. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak ODTÜ yönetim ve camiasından gelen hertürlü işbirliğine hazır olduğumuzu bildirmek isterim... ODTÜ ile Eymir rekreasyon alanı konusunda ODTÜ'nün istediği tarzda her türlü işbirliğine hazır olduğumuzu ayrıca iletiyorum.."

Krize neden olan projede Belediye ve ODTÜ anlaştı... ile ilgili etiketler Melih Gökçek ODTÜ yol projesi protokol imzalandı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.