Kriz: Diplomatı mülteci sanıp darp ederek gözaltına aldılar!

Endonezya’nın başkenti Jakarta’da bulunan Nijerya Konsolosluğunda görevli Abdulrahman İbrahim, Endonezya göçmenlik bürosu yetkilileri tarafından gözaltına alındığı sırada darp edildi. Darp videosunun ortaya çıkmasının ardından Nijerya, Endonezya'ya protesto mektubu verdi. Büyükelçisini geri getirdi. Endonezyalı Büyükelçiyi Dışişleri Bakanlığına çağırdı.

Afrika'da Türkiye'nin ardından en hızlı ticari ilişki kuran ülke konumunda olan Endonezya'da yaşanan akılalmaz bir olay yüzünden Nijerya ile Endonezya dipomatik bir krizin içine girdi. 

NİJERYALI DİPLOMATI MÜLTECİ SANIP DARP ETTİLER

Endonezya’nın başkenti Jakarta’daki Nijerya Konsolosluğunda görevli Abdulrahman İbrahim, Endonezya göçmenlik bürosu yetkilileri tarafından gözaltına alınmak istendi.

Yetkililerin, İbrahim’i gözaltına aldığı sırada darp etmesi ise tepkilere neden oldu.

Sosyal medyada yer alan görüntülerde, İbrahim’in bir araç içinde birkaç kişi tarafından darp edildiği görüldü. İbrahim’in kafasının koltuğa bastırıldığı sırada ise sık sık “Nefes alamıyorum” ve “Boynum, boynum” dediği duyuldu.

Olayın görüntülerinin sosyal medyada yayılması sonrası Nijerya'da öfkeye neden olurken, birçok sosyal medya kullanıcısı diğer ülkelerin Nijeryalıları küçümsediğini öne sürdü.

ENDONEZYA'YA PROTESTO MEKTUBU

Nijerya Dışişleri Bakanlığı tarafından Endonezya hükümetine İbrahim'in maruz kaldığı kötü muamelenin "uluslararası hukuka ve devletlerarasındaki diplomatik ve konsolosluk ilişkilerini düzenleyen Viyana Sözleşmelerine aykırı" olduğunu belirten bir protesto mektubu gönderildiği aktarıldı.

BÜYÜKELÇİ, NİJERYA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINA ÇAĞRILDI

Bakanlık, Endonezya'nın Nijerya Büyükelçisinin dün söz konusu olayla ilgili olarak Bakanlığa çağrıldığı ve Büyükelçinin hükümeti adına özür dilediği bildirilirken, İbrahim’i darp eden yetkililerinde Nijerya'nın Endonezya büyükelçisinden özür dilediği aktarıldı.

NİJERYALI BÜYÜKELÇİ, ENDONEZYA'DAN GERİ ÇAĞRILDI

Nijerya'nın Jakarta büyükelçisi de konuyla ilgili rapor vermek üzere Nijerya’ya geri çağrıldığı açıklandı.

Kriz: Diplomatı mülteci sanıp darp ederek gözaltına aldılar! ile ilgili etiketler Nijerya Endonezya Gözaltı Darp jakarta diplomat kriz
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.