Kriz derinleşiyor: Macron ve Biden, Ekim ayı sonunda buluşacak!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile ABD Başkanı Joe Biden yaptıkları telefon görüşmesi sonrası “müttefikler arasında açık istişarelerin” krizden kaçınabileceği konusunda hemfikir oldukları açıklarken, Fransız Büyükelçisinin gelecek hafta ABD'ye döneceği bildirildi.

ABD, Birleşik Krallık ve Avustralya'nın kurduğu yeni güvenlik paktı AUKUS'un Fransa'nın çıkarlarına ve silah satışlarına darbe vurmasının ve siyasi olarak tamamen dışlanmasının ardından iki ülke arasındaki ilişkiler gerilmiş ve Fransa, Büyükelçisini geri çekmişti. 

Fransa Cumhurbaşkanlığı Ofisi, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile ABD Başkanı Joe Biden'ın İngiltere, ABD ve Avustralya arasında imzalanan AUKUS güvenlik anlaşması hakkında telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini, Fransız Büyükelçisi'nin gelecek hafta ABD'ye döneceğini duyurdu.

ZAYIF BİR YUMUŞAMA BELİRTİSİ: BÜYÜKELÇİ DÖNÜYOR

Biraz önce gerçekleşen bir görüşme, ilişkilerde yumuşama sinyelleri verdi.

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile ABD Başkanı Joe Biden yaptıkları telefon görüşmesi sonrası “müttefikler arasında açık istişarelerin” krizden kaçınabileceği konusunda hemfikir oldukları açıklarken, Fransız Büyükelçisinin gelecek hafta ABD'ye döneceği bildirildi.

MACRON VE BİDEN EKİM AYINDA BULUŞACAK

Cumhurbaşkanlığı Ofisi, ikilinin anlaşma noktalarına ulaşmak için Ekim ayı sonunda Avrupa'da buluşacağını bildirerek, bu bağlamda Macron’un Fransa Büyükelçisi'nin önümüzdeki hafta Washington'a dönmesine karar verdiğini kaydetti.

 

Kriz derinleşiyor: Macron ve Biden, Ekim ayı sonunda buluşacak! ile ilgili etiketler macron biden görüşme Büyükelçi aukus kriz
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.