Kritik karar öncesi dolar kuru hareketlendi: 17,36 TL'den işlem görüyor!

Dolar/TL kuru için bugün kritik gün. Merkez Bankası 2022 yılının 6. faiz kararını saat 14:00'te açıklayacak. Kritik karar öncesi dolar/TL kuru 17,36 TL'den, Euro ise 18,35 TL'den işlem görüyor.

Dolar bugün karışık seyir izliyor. Doların diğer para birimleri karşısındaki gücünü gösteren DXY endeksi de sınırlı düşüşle 103,92'de seyrediyor.

FED BAŞKANI: DAHA FAZLA SÜRPRİZ KAPIDA OLABİLİR

Fed Başkanı Jerome Powell'ın senatoda yaptığı konuşmanın metni yayınlandı. Powell yaptığı konuşmada "Devam eden faiz artışlarının uygun olduğunu düşünüyoruz. Enflasyon yukarı yönlü sürpriz yaptı ve daha fazla sürpriz kapıda olabilir. Bu yüzden önümüzdeki veriler çok önemli" dedi.

Powell "Yüksek enflasyonun yarattığı zorlukların farkındayız. Enflasyonu düşürme hedefine güçlü bir şekilde bağlıyız." ifadesini kullandı.

 

Powell'ın bu konuşmalarının ardından piyasalar yönünü yukarı çevirdi. Yükselişte Powell'ın "Fed, resesyon yaratmaya çalışmıyor. Ancak resesyon ihtimallerden biri" sözleri etkili oldu. ABD 10 yıllık tahvillerin getirisi eksiye geçerken, hisse senedi piyasaları yükseliş sergiledi. Dolar kuru küresel para birimleri karşısında geriledi.

 

MERKEZ BANKASI 14:00'DA FAİZ KARARINI AÇIKLAYACAK

Bugün TCMB saat 14'te faiz kararını açıklayacak. Reuters ve Anadolu Ajansı anketlerine katılan ekonomistler, TCMB'nin faizleri yüzde 14'te sabit bırakmasını bekliyor. Ekonomistler, hükümetin üretim ve ihracat öncelikli politikalar nedeniyle faizlerin artırılmayacağını düşünüyor.

TCMB, geçtiğimiz yıl mart ayından aralık ayına kadar faizleri yüzde 19'dan yüzde 14'e çekmiş ve ardından beklemeye geçmişti.

ARALIK 2021'DEN BERİ YÜZDE 14'TE SABİT

TCMB'nin politika faizi Aralık 2021'den beri yüzde 14'te sabit kaldı.

Fed geçtiğimiz hafta 0.75 baz puan faiz artırdıktan sonra küresel merkez bankaları da faiz artırımına gitmişti. Bu gelişmelerin ardından TCMB'nin ne yapacağı merakla bekleniyor.

TCMB'nin kararında enflasyona ilişkin mesajlar dikkatle takip edilecek.

 

 

Kritik karar öncesi dolar kuru hareketlendi: 17,36 TL'den işlem görüyor! ile ilgili etiketler faiz Merkez Bankası Dolar Euro
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.