Kristersson: 3’lü muhtırayı uygulayacağız

Terörden en çok etkilenen ülkenin Türkiye olduğunu dile getiren İsveç Başbakanı Kristersson, “3’lü muhtırayı tam olarak uygulayacağız.” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İsveç Başbakanı Ulf Kristersson gerçekleştirdikleri görüşmenin arından ortak basın açıklamasında bulundu.

Kristersson açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Ankara'da olmak benim için bir şereftir. Türkiye-İsveç ilişkisinin her alanda ilerlemesini istiyoruz. Çok verimli bir görüşme yaptık sayın Erdoğan'la. Yüzyıllar öncesine dayanan bir ilişkimiz var Türkiye ile.

"PKK BİR TERÖR ÖRGÜTÜDÜR"

İsveç ve AB, PKK'yı bir terör örgütü olarak kabul ediyor. Hukuku yüceltmek amacıyla terör örgütleriyle mücadele etmek istiyoruz. İsveç ve Finlandiya NATO'ya başvurdu. Bu olay bizim için hayati derecede önemli bir güvenlik meselesi. Elbette bir NATO üyesi olmak başka müttefiklerin de sorumluluklarını gözetiyor. Biz NATO üyeliğinin sorumluluğunun farkındayız.

Terörden en çok etkilenen ülkelerden birisi Türkiye. 3'lü muhtırayı tam olarak uygulayacağız

"TÜRKİYE TERÖRDEN ÇOK FAZLA MAĞDUR OLDU"

Pek çok firma Türk ekonomisinde büyük bir potansiyel olduğunu söyledi. Kaynak bulma ve ihracat için Türkiye'nin zengin bir yer olduğunu hissettik. Siyaset, iş kapılarının açılmasına imkan sağlayabilir.

Üçlü muhtıradaki her şeyi konuştuk. Bunu çok ciddiye alıyoruz. İsveç'in tutumu; terörle mücadele etmek. Türkiye terörden çok fazla mağdur oldu. İsveç de bunu biliyor. NATO iş birliğinin bir ayağının terörle mücadele olmasını memnuniyetle karşılıyoruz.”

Kristersson: 3’lü muhtırayı uygulayacağız ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Ulf Kristersson İsveç
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.