Kriptoculara, suç gelirleri aklama ve terör finansmanını önleme şartı

Kripto varlık ve hizmet sağlayıcıları hakkında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yeni bir düzenleme yayımlandı. Artık kripto para platformları bu iki konudaki önlemlerden sorumlu olacak.

Suç gelirlerinin aklanmasının ve terörün finansmanının önlenmesine dair tedbirler hakkındaki yönetmeliğe “Kripto varlık ve hizmet sağlayıcılar” ibaresi eklendi.

Resmi Gazete’de yayımlanan Suç gelirlerinin aklanmasının ve terörün finansmanının önlenmesine dair tedbirler hakkındaki yönetmelikte yapılan değişikliğe göre yönetmeliğe, “Kripto varlık ve hizmet sağlayıcılar” ile “Tasarruf finansman şirketleri” ibareleri eklendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayınlanan karara göre; kripto para işlemleri yapan platformlar, suç gelirlerinin aktarılması ve terörün finansmanının önlenmesi için önlem almak zorunda olacak.

Kriptoculara, suç gelirleri aklama ve terör finansmanını önleme şartı ile ilgili etiketler Resmi Gazete yeni düzenleme
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.