Kripto Tosuncuk'un arkasında bıraktığı mağdurlar adliyelere akın etti

Thodex’un kurucusu ve yöneticisi Faruk Fatih Özer’in arkasında binlerce mağdur bırakarak yurt dışına kaçması sonrası mağdurlar adliyelere akın etti. Thodex’in sahibi olduğu Koineks Teknoloji AŞ için binlerce icra takibi başvurusu yapıldığı öğrenildi.

Kripto para alım satım şirketi Thodex’un kurucusu ve yöneticisi Faruk Fatih Özer’in yurt dışına kaçmasının ardından, dolandırıldığını iddia eden Ö.İ.’nin zararının giderilmesi için açtığı alacak davası kabul edildi.

Ö.İ.nin avukatı Sinan Keskin’in Anadolu Asliye Hukuk Mahkemesi’ne verdiği dilekçede, Ö.İ.’nin, Thodex üzerinden 15,364 Ethereum kripto para satın aldığı ve satın aldığı kripto paraları, o anki piyasa değeri üzerinden davalı şirketin banka hesabına yatırdığı belirtildi.

TEDBİR KONULSUN

Şirket yetkilisi Faruk Fatih Özer’in kaçmasının ardından Thodex’in internet sitesinin kapatıldığı ve müvekkilinin işlem yapmasının engellediği aktarıldı. Ö.İ.’nin, kripto paraların tutulduğu sanal cüzdanına da ulaşamadığı ve maddi zarara uğratıldığı belirtildi. Dilekçede, ‘İvedilikle davalı şirketin tespit edilecek her türlü taşınır ve taşınmaz malvarlığı ile alacak haklarına ve banka hesaplarına tedbir konularak üçüncü kişilere devrinin önlenmesi talep ediyoruz” denildi. Mahkeme, Türkiye Bankalar Birliği’ne müzekkere yazılarak, Thodex’in tüm hesaplarının mevduat bilgilerinin gönderilmesinin istenmesine karar verdi.

İCRA TAKİPLERİ ÇIĞ GİBİ

Öte yandan şirket sahibi Özer’in yurtdışına kaçması ile birlikte yüzlerce kişi de adliyelere akın etti. Avukat Mehmet Özgür Yıldırım, müvekkilleri Uğur Ç. ve Lokman Ç. adına şirkete yönelik 375 bin liralık icra takibi yanı sıra, savcılığa da suç duyurusunda bulundu. Av. Yıldırım “Thodex’in sahibi olduğu Koineks Teknoloji AŞ’ye karşı icra takipleri günler içinde çığ gibi artarak binleri buldu” diye konuştu.

Kripto Tosuncuk'un arkasında bıraktığı mağdurlar adliyelere akın etti ile ilgili etiketler Kripto para thodex icra takibi Faruk Fatih Özer
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.