'Kripto tosuncuk' kırmızı bülten listesinden çıkarıldı

Thodex adlı kripto para borsası sahibi Faruk Fatih Özer’e yardım edenlerin Arnavutluk’ta yakalandığı açıklandı. Geçtiğimiz günlerde hakkında ”Kırmızı Bülten” çıkarılan Firari Özer'in listede olmadığı görüldü.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Dünyanın yeni para birimi olarak duyurulan ve başta Amerika olmak üzere çeşitli ülkelerde yayılan kripto para, Türkiye’de on binlerce insanın dolandırılmasına yol açmıştı. Firari sanık Faruk Fatih Özer’e yardım edenlerin Arnavutluk’ta yakalandığı açıklandı. Geçtiğimiz günlerde Arnavutluk’a kaçan Thodex adlı kripto para borsası sahibi Faruk Fatih Özer’in ”Kırmızı Bülten” listesinden çıkarıldığı görüldü.


Türkiye geçtiğimiz günlerde merkezi İstanbul Kadıköy’de bulunan Thodex adlı kripto para borsasını kuran Faruk Fatih Özer adlı gencin yurt dışına kaçması ile sarsılmıştı. Yaklaşık 400 bin kişinin para yatırdığı kripto para borsası şirketi Thodex vurgunu bir anda Türkiye'nin gündemine oturmuştu .Hemen hemen her kesimden insanın milyonlarca lira para yatırdığı Thodex adlı firmanın kurucusu Fatih Faruk Özer geçtiğimiz günlerde İstanbul’dan Arnavutluk’a gitmiş ve bir daha dönmemişti.

ARNAVUTLUK’A KAÇMIŞ VE DÖNECEĞİM DEMİŞTİ


Thodex’in sahibi Özer, Arnavutluk’a gittikten sonra sosyal medya hesabı twetter üzerinden yaptığı açıklamada kaçmadığını ve yabancı bir ortak ile görüşmek için yurt dışına çıktığını öne sürmüş ve “Yakında döneceğim.” yazmıştı. İçişleri Bakanlığı, ortaya çıkan dolandırıcılık iddiaları üzerine Özer’in gittiği Arnavutluk İçişleri ve emniyet yetkilileri ile görüşmüş ve hakkında kırmızı bülten çıkarmıştı.


ARNAVUTLUK’TA BAZI KİŞİLER BASKINLARDA GÖZALTINA ALINDI

Türkiye’nin başvurusu üzerin Arnavutluk’ta Özer’in kalabileceği yerlere geçtiğimiz günlerde ani bir baskın yapımış, ancak firari borsacınını son anda kaçtığı anlaşılmıştı. Yine bu akşam saatlerinde Arnavutluk’ta kaçak olan Özer’e yardım ettileri belirlenen adres ve kişilere baskınlar düzenlendiği öğrenildi. Baskında kripto para borsası Thodex şirketinin sahibi Faruk Fatih Özer’in kaçışına yardım ettikleri belirlenen bazı kişilerin gözaltına alındığı bildirildi.

FARUK FATİH ÖZER KIRMIZI BÜLTEN LİSTESİNDEN NEDEN ÇIKARILDI?

Öte yandan Fatih Faruk Özer ile ilgili çok ilginç bir bilgiye ulaşıldı. Bu bilgiye göre, 20 Nisan’da İstanbul’dan Arnavutluk’a kaçan Thodex adlı kripto para borsası sahibi Faruk Fatih Özer’in ”Kırmızı Bülten” listesinden çıkarıldığı görüldü.

Yine yapılan araştırmada, Türkiye Cumhuriyeti devleti tarafından İnterpol listesinden tarafından aranan 2 kişinin bulunduğu ve vatandaşlık durumu Türkiye olan, dünya genelinde aranan 29 kişi olduğu da anlaşıldı. 23 Nisan'da Kırmızı Bülten listesi yayınlandığında Fatih Faruk Özer ile beraber 30 kişi bulunuyordu ama şimdi 29 kişi bulunuyor. Uzmanlar hakkında kırmızı bülten çıkarılan Thodex vurguncusu Faruk Fatih Özer interpol listesinde görünmemesinin bir kaç nedeni olabileceğini ifade ediyorlar. Bunlardan ilkinin, kaçak olana Faruk Fatih Özer’in yakalanmış ve iade edilmiş olduğu için ya da ölmesinden dolayı listeden çıkarılmış olabileceğini ifade ediyorlar. Para karşılığı listeden çıkarılma seçeneği de var.

'Kripto tosuncuk' kırmızı bülten listesinden çıkarıldı ile ilgili etiketler Arnavutluk Operasyon Faruk Fatih Özer thodex kırmızı bülten
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.