Kripto piyasalarından geçen hafta 300 milyar dolarlık çıkış yapıldı: Bitcoin’de çift haneli kayıplar

Son bir haftalık dönemde piyasanın yüksek sermayeli kripto para birimlerinde ciddi kayıplar göze yaşanırken kripto pazarının toplam piyasa değeri, yaklaşık 300 milyar dolarlık sermaye çıkışı ile ortalama 2,83 trilyon dolardan 2,53 trilyon dolara kadar geriledi.

Geçtiğimiz hafta yaşanan ve bu hafta başlangıcında da devam eden sermaye çıkışları, yüzde 25 oranında çıkışların gözlendiği Eylül trendinden sonraki ilk düzeltme olarak göze çarptı. Kripto pazarlarının toplam değeri ise geçen haftaya kadar 7 haftalık bir yükseliş dizisine sahip olarak Kasım ayının ikinci haftasında üç trilyon dolara ulaşıp tüm zamanların en yüksek değerine ulaşmıştı.

Devam eden çıkışlar yüksek sermayeli kripto paraları olumsuz etkilemeye devam ederken piyasanın en büyük kripto varlığı Bitcoin, son 7 gün içerisinde yüzde 13’e yaklaşan kayıpla zirveden düşüşünü sürdürürken bugün 57 bin dolar civarında el değiştiriyor.

Ethereum’da yine son bir haftada çift haneli kayıplara ulaştı. Son 7 günde yüzde 11 değer yitiren Ethereum, bugün 4200 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Gerileme eğiliminin en olası sebeplerinden biri olarak ise ABD Başkanı Joe Biden’ın ülke için uzun vadeli altyapı tasarını imzalaması olarak yorumlanıyor. Tasarı kripto para aracıları ve kripto para işlemleri için raporlama önlemleri içerirken, ilgili maddeler kripto yatırımcıları arasında memnuniyetsizlikle karşılandı.

YÜKSELİŞTEKİ KRİPTO PARA BİRİMLERİ

Yükselen birimlerden göze çarpan Avalanche (AVAX), bir haftada değerini yüzde 40 artırarak 133 dolara ulaşırken yaklaşık 30 milyar dolar sermaye değeriyle ilk 10 kripto para arasında girdi.

Bir başka önemli yükselme Crypto.com platformunun tokeni CRO’da gözlendi. Crypto.com Coin, haftalık yüzde 41,5 oranında değer kazancıyla 0,69 dolar fiyatıyla işlem görüyor.

Kripto piyasalarından geçen hafta 300 milyar dolarlık çıkış yapıldı: Bitcoin’de çift haneli kayıplar ile ilgili etiketler Bitcoin ethereum kripto para piyasası
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.