Kripto paraya vergi gelecek mi? Yatırımcıların dikkatine!

Kripto paraya vergi gelecek mi sorusu yatırımcıların gündeminde. Son günlerin en çok konuşulan yatırım araçlarından coin, kripto para borsalarıdanki alım satımlar artık eskisi gibi olmayabilir. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomideki reformlar konusunda yaptığı açıklamayla kripto paraların geleceği de merak konusu oldu. Kripto para için neler yapılacak?

Kripto para borsaları son günlerin en çok konuşulan konularından. Yatırımcıların ilgi odağı olan ve XRP, Dogecoin, Ripple gibi karlı kripto paraların geleceği konusunda yeni adımlar atılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomideki reformlar konusunda yaptığı açıklamalarla birlikte kripto paraya vergi gelmesi gündemde.

KRİPTO PARAYA VERGİ GELECEK Mİ?

Bitcoin, Ethereum, XRP gibi kripto para borsalarında en çok işlem hacmine sahip olan kripto paralara vergi gelebilir mi sorusu merak ediliyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa'da bir, dünyada iki numara olduğumuz kripto para yatırımları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, kripto paralarla ilgili olarak ekonomik, teknolojik ve hukuksal altyapının oluşturulmasını sağlayacaklarını açıkladı.

Kripto paralara vergi geliyor | EKONOMİ | DW | 25.02.2021

Erdoğan, kripto paralarla ilgili açıklamalarında kurulacak altyapıların tam olarak ne olduğundan bahsetmedi. Ancak bu tür bir açıklama, zaten bir süredir gündemde olan "vergi" meselesini yeniden gündeme getirdi. Hükümet yetkililerinin yapacağı çalışmalar, muhtemelen kripto paraları bir tanım altına aldıktan sonra hem yatırımcının korunmasını hem de kripto para alım satımlarından elde edilecek gelirin vergilendirilmesini kapsayacak.

Kripto paraya vergi gelecek mi? Yatırımcıların dikkatine! ile ilgili etiketler Bitcoin kripto paraya vergi gelecek mi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.