Kripto paraların değer kaybı devam ediyor

Çarşamba günü Fed tutanaklarının paylaşılmasının ardından ivmeli bir şekilde gerileyen kripto paralar, Kazakistan'da olaylar nedeniyle uygulanan elektrik kesintilerinin ardından düşüşünü sürdürdü.

Kripto para pazarlarında Fed tutanaklarının yayınlanmasının ardından başlayan satış eğilimi devam ediyor. Önümüzdeki aylarda Fed'in faiz artırımına gitme ihtimalinin yükselmesi, Çin'in kripto birimlere yönelik yasaklarını genişletmesi, İran'ın uyguladığı enerji kısıtlaması gibi nedenler yatırımcıları kripto paralardan uzaklaştırıyor.

Akaryakıt fiyatlarına gelen zamdan sonra Kazakistan'da başlayan protestolar ile birlikte hükümetin istifası ile ülkede süregelen düzensizliğin etkisi beraberinde elektrik ve internet kesintilerini de getirirken, kripto birim madenciliği faaliyetlerinin yoğun olduğu ülkede üretim faaliyetlerini kesintiye uğrattı.

BITCOIN 41 BİN DOLAR'A KADAR DÜŞTÜ

Bütün bu faktörler kripto birimlerde daralmaya sebep olurken Aralık ayını genel olarak düşüşle geçiren Bitcoin'in gerilemesi bu hafta ivmelendi.

Haftaya başladığı 48 bin dolar seviyesinden gerileyerek son 24 saatte 41 bin dolara kadar düşen Bitcoin, şu sıralar 41 bin 700 dolar düzeyinde işlem görüyor.

Aynı şekilde kayıplar yaşayan Ethereum, haftaya başladığı 3800 dolar seviyesinden son iki gün uzaklaşmasından sonra şu sıralarda 3230 dolar dolaylarında el değiştiriyor.

 

Kripto paraların değer kaybı devam ediyor ile ilgili etiketler Bitcoin Kazakistan kripto para birimleri ethereum Fed
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.